5 redenen om een website te laten maken

5 redenen om een website te laten maken

Als startend bedrijf moet je over veel verschillende aspecten nadenken. Je wil er gelijk voor zorgen dat je merk onder de aandacht van je doelgroep komt, wat natuurlijk op vele verschillende manieren kan. Een onderdeel dat je absoluut niet mag vergeten, is je website. In deze blog geven we je vijf redenen waarom een website laten maken een slim besluit is. Lees snel verder!

1. Online vindbaarheid

We zeiden het net al: jij wil met je merk onder de aandacht van je doelgroep komen. Een uitstekende manier om dit te doen, is door prominent aanwezig te zijn in Google. Potentiële klanten komen op je website terecht en aangezien jij deze optimaal hebt ingericht, zullen ze zich direct aan je merk binden. Precies wat je wil toch?

2. Bouw je identiteit

Tegenwoordig is een sterke bedrijfsidentiteit de manier om een binding met je klanten op te bouwen. Je website is hier een uitstekende mogelijkheid voor! Aangezien deze website volledig jouw eigendom is, speel je met je bedrijfskleuren, praat je in jouw tone-of-voice en zorg je dat op elke pagina jouw logo te zien is. Klanten herinneren je hierdoor, waardoor positieve associatie ontstaat.

3. Slimme omzet

Veel bedrijven denken dat hun grote bron van inkomsten een fysieke winkel gaat zijn, maar in veel gevallen is dit niet waar. Sterker nog: tegenwoordig is het helemaal niet gek om geen fysieke winkel te hebben, maar wel prominent aanwezig te zijn online. Wanneer jij je website ombouwt tot webshop, zorg je ervoor dat dit ook voor jou het geval kan zijn, vooral als jij ervoor zorgt dat je klant wordt geactiveerd tot een aankoop.

4. Hoge kwaliteit

Misschien wil je wel een website, maar ben je bang dat als je dit zelf in elkaar zet, dat het er voor geen meter uitziet. In dit geval is je website laten maken helemaal een logische keuze, omdat je er hiervoor kiest dit werk uit handen te geven aan een specialist. Deze weet precies welke stappen er doorlopen moeten worden om een succesvolle website te ontwerpen, waarna jij binnen korte tijd bent voorzien van een website die voldoet aan je wensen.

5. Crossmediaal werken

Wil jij écht het uiterste uit je online marketing halen, dan is het belangrijk dat je je website inzet als een onderdeel van een crossmediale strategie. Dit houdt in dat je meerdere kanalen inzet, die allemaal naar elkaar verwijzen. Je e-mail praat over je Instagram, waar je vervolgens over je website praat. Op deze website is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief via e-mail en zo is het cirkeltje weer rond. Op deze manier benut je alle kanalen ten volste en bouw je loyaliteit op.

Begin direct!

Neem een kijkje op de website van Best4u en laat jouw website maken!

De voordelen van een zakelijke telefoon

De voordelen van een zakelijke telefoon

Vaak beginnen ondernemers met een vast telefoonnummer voor de organisatie. Dat is handig, want zo is de onderneming altijd bereikbaar tijdens de werkuren en wanneer er werknemers op kantoor zijn. Maar wanneer de organisatie verder groeit en er meer werknemers bijkomen, is het slimmer om te kiezen voor een zakelijke telefoon voor iedere werknemer. Waarom? Wij zetten een aantal voordelen van zakelijke telefoons op een rij.

Een zakelijke telefoon is professioneel

Het gebruik van zakelijke telefoons geeft je onderneming een professionele uitstraling. De werknemers kunnen direct worden benaderd, zonder dat het contact eerst via de receptie of via andere medewerkers hoeft te verlopen. Daarnaast komt het hebben van een zakelijk nummer professioneler over bij een zakelijk bezoek. En zo’n zakelijke telefoon hoeft niet duur te zijn, via Telefoondiscounter.nl heb je namelijk een ruime keuze aan verschillende telefoons.

Scheiding van privé en zakelijk

Met een zakelijke telefoon, wordt privé gescheiden van zakelijk. Dat komt namelijk doordat werknemers niet meer hun eigen telefoonnummer aan zakelijke contacten hoeven te geven. Wanneer je alleen privé telefoons binnen je organisatie gebruikt, zal dit eerder wel het geval zijn.

Meer vrijheid met een zakelijke telefoon

Met een zakelijke telefoon hebben werknemers meer vrijheid. Dat komt omdat zij vanaf waar dan ook contact op kunnen nemen met hun klanten. Dat is natuurlijk een stuk makkelijker dan wanneer de verbinding via iemand anders moet verlopen. Zo houden werknemers meer uren over om andere taken uit te voeren!

Recht op een zakelijke telefoon

Soms hebben werknemers zelfs recht op een zakelijke telefoon. Een voorbeeld daarvan is wanneer werknemers naar een land buiten de EU moeten en zij hoge kosten kwijt zijn aan het voeren van telefoongesprekken. Met een zakelijke telefoon komen deze kosten voor de rekening van de organisatie zelf, zodat de werknemer geen tijd kwijt is aan het declareren van alle telefoonkosten.

Betere bereikbaarheid

Tot slot zijn werknemers beter bereikbaar met een zakelijke telefoon. Met alleen een centraal nummer, zal er veel moeten worden doorgeschakeld en loop je het risico dat het nummer vaak bezet is. Helemaal wanneer je veel klanten hebt, kan dat frustraties wekken aan de klantzijde. Met een zakelijke telefoon voor je werknemers, voorkom je dat klanten moeten wachten.