Je team samen dingen laten doen die niet werkgerelateerd zijn kunnen grote voordelen met zich meebrengen. Hier zijn steeds meer bedrijven zich van bewust en er komen ook steeds leukere activiteiten op de markt om dit te doen. Ook wordt er steeds meer onderzoek gedaan waarom dit nou juist zulke grote positieve effecten kan hebben en waarom het slim is voor ieder bedrijf om zich hier eens in te verdiepen.

Verbeterde communicatie

Door samen activiteiten te ondernemen, leren teamleden effectief met elkaar te communiceren en beter samen te werken. Zeker door ze activiteiten te laten doen die ver buiten hun normale werkzaamheden liggen, kunnen ze geen gebruik maken van hun normale manier van werken en omgang met elkaar. Ze kunnen niet op de automatische piloot de dingen oppakken die zich aandienen, maar zullen hun manier van communiceren moeten verdiepen.

Opbouw van vertrouwen

Tijdens een team building uitje wordt de mogelijkheid geboden om vertrouwen op te bouwen en het onderlinge begrip te vergroten. Waar normaal iedereen zijn eigen zaken regelt voor het bedrijf, worden nu mensen op een andere manier samengebracht, buiten hun comfort zone en zal vertrouwen een heel belangrijke rol spelen.

Stimuleert creativiteit

Zeker als het uitje plaatsvindt op een originele plek, dus niet op het kantoor zelf, zorgt dat al voor een andere impuls  Als je het personeel  dan ook nog nieuwe en uitdagende activiteiten laat doen, zoals kan bij de Tuinderij, kan dat de creativiteit van de teamleden bevorderen en dat kan uiteindelijk weer positieve gevolgen hebben voor hoe ze hun werk (samen) doen.

Stressvermindering

Een teambuilding uitje biedt de mogelijkheid om te ontspannen en de dagelijkse stress die op het werk wordt ervaren te verminderen. We weten allemaal dat stress niet goed voor je is en het is slim om je werknemers sowieso zoveel mogelijk handvatten te bieden om stress te verminderen. Als het teamuitje op een toffe buitenlocatie is, dus weg van het kantoor, geeft dat letterlijk en lucht en ontspanning.

Positieve herinneringen 

Na terugkomst van het team uitje heerst er altijd al een fijne sfeer onderling. Uiteindelijk zorgt zo’n uitje op de lange termijn voor plezierige herinneringen die de teamgeest en relaties kunnen versterken. Dus waar wacht je nou nog op? Zeker  in de huidige tijd, waarin het echt nodig is om je personeel aan je te binden, regel nu een tof team uitje voor jou en je team en ga wat tofs opbouwen!

Recommended Posts