De gezondheid van je werknemers staat te allen tijde voorop. Toch kan het lastig zijn dit te waarborgen op een kantoor, waar de meesten toch de hele dag niets anders doen dan zitten achter een computerscherm. In deze blog helpen we je om jouw kantoor gezonder te krijgen met drie slimme tips die iedereen kan toepassen. Begin gelijk!

1. Verstelbare bureaus

De hele dag zitten achter een computerscherm is inderdaad niet bijzonder gezond. Toch is het in vele gevallen onmogelijk om de computer achter te laten; dit is waar het werk gebeurt. Dus, wat kun je in dit geval doen om toch gezond bezig te gaan? Staan natuurlijk! Door te werken met verstelbare bureaus, geef je iedereen de opties om tijdens diens werkzaamheden in beweging te kunnen komen. Je verplicht niemand de hele dag te staan: iedereen kan werken op diens geprefereerde manier.

2. Middagwandeling

Het is het hoogtepunt van vele werknemers: de pauze. Even de batterij opnieuw opladen en dat nog eens op een gezellige manier ook. De pauze is niet alleen een geschikt moment om wat te eten, maar ook om in beweging te komen met z’n allen. Is het lekker weer, dan is een middagwandeling hier de perfecte mogelijkheid voor. Misschien denk jij dat dit niks voor jouw kantoor is, omdat het geen interessante plek is. In dit geval is je route gelijk gepland: je loopt totdat je een leuke plek tegenkomt en gaat dan weer terug!

3. Ramen open

Werken met glas in je pand brengt vele voordelen. Doe je dit binnen, dan creëer je een transparante werkruimte waarin iedereen zich gezien zal voelen. Maar, werk je met veel ramen, dan is dit bevorderend voor de gezondheid op kantoor. Ramen kunnen namelijk open, waardoor er altijd een verse luchtstroom door het kantoor gaat. Dit is enorm belangrijk, aangezien frisse lucht ervoor zorgt dat iedereen beter blijft functioneren.

Hulp nodig?

Ben jij op zoek naar ergonomische meubelen die bevorderend werken voor de gezondheid van je werknemers, of ben je op zoek naar andere tips die je kantoor een betere werkplek maken? Neem eens een kijkje op de website van Kato: een specialist die jou hier graag mee helpt. Je vindt hier niet alleen prachtige kantoormeubilair, maar ontmoet ook de expert voor jouw interieur.

Recommended Posts