De houten trappen van Van Eldik Ladders zijn multifunctioneel en praktisch in gebruik

De houten trappen van Van Eldik Ladders zijn multifunctioneel en praktisch in gebruik

Multifunctionele trappen

Uiteraard hebben we een groot assortiment aan trappen voor je. Dat alleen al zorgt natuurlijk voor het multifunctionele karakter van de houten trap. Maar onze trappen zie je echt overal. Uiteraard worden de trappen veel gebruik voor in en om het huis. Doordat er al een trap is met maar twee treden heb je hiermee al een handige trap die je even snel kunt pakken. Maar deze trap is ook verkrijgbaar in 12 treden waarmee je een trap krijgt die 240 meter hoog is. Dat is dus weer handig voor het snoeien van je heg. Neem je dan onze dubbeltrap dan kun je de trap zelfs laten staan wanneer je aan het snoeien bent. Je beklimt deze trap namelijk van twee kanten. Hierdoor kun je ineens een veel groter oppervlak snoeien zonder dat je de trap steeds weer moet verplaatsen. Dat is wel zo handig.

Praktische trappen

We hebben zoals gezegd een grote variatie aan trappen. Je zou ze grofweg kunnen categoriseren in drie categorieën:

 • Enkele trap:

Dit is een trap die je van een kant beklimt. Hij is praktisch in gebruik omdat hij lekker ligt is. Dat betekent dat je hem snel en makkelijk kunt verplaatsen.

 • Dubbeltrap:

Deze trap heeft aan twee zijden treden. Dat betekent dat je hem van twee kanten op kunt klimmen. Hierdoor kan je de trap vaker laten staan en toch overal bij.

 • Plateautrap:

Aan de bovenkant van deze trap heb je doorlopende steilen en een plateau. De doorlopende steilen zorgen ervoor dat je veilig op de bovenste trede kunt staan. Het plateau is een handig bordes waarop je spullen kunt neerzetten.

Alle categorieën hebben hun eigen praktische eigenschap. Je bepaalt dus zelf welke trap het beste past bij jouw situatie. Gebruik je de trap privé of zakelijk? Moet je de trap vaak verplaatsen of gebruik je hem steeds op een vaste plaats? Gebruik je hem binnen of buiten? Op basis hiervan bepaal je welke trap het meest geschikt is voor jou.

Koop je houten trap bij Van Eldik Ladders

Je hebt nu gelezen dat bij Van Eldik Ladders je altijd de beste trap krijgt voor jouw situatie. We kunnen het ons goed voorstellen dat het lastig kan zijn om de juiste trap te selecteren. Ook daarvoor ben je bij Van Eldik aan het goede adres. De medewerkers zijn prima telefonisch bereikbaar (zonder wachtrijen of automatische beantwoording). Bel ons, we helpen je graag! 

Werkt isolerend raamfolie echt?

Werkt isolerend raamfolie echt

Je wilt natuurlijk je gas- en energierekening zo laag mogelijk houden. Daarom doet iedereen er alles aan om het huis goed te isoleren. Zo ook heb je tegenwoordig isolerend raamfolie. Alleen nu is het natuurlijk de vraag of dit ook echt werkt. Het antwoord hierop is ja. Isolerend raamfolie houdt namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Hierdoor neemt de tocht die van je ramen afkomt een heel stuk af. Als je alle isolatie bij elkaar optelt is dat natuurlijk een grote win. Veel huizen bevatten namelijk grote ramen waar veel warmte door verlopen kan gaan. Isolerend raamfolie zal hier daarom zeker een grote bijdrage aan hebben.

Hoe breng je raamfolie aan?

Het aanbrengen van raamfolie is vrij simpel alleen wel een klus waar je de aandacht bij moet houden. Lees altijd goed de instructies door voordat je begint met plakken. Zo weet je namelijk precies welke stap wanneer volgt. Hierdoor kun je niet per ongeluk een fout maken die niet meer op te lossen is. De stappen voor het plakken van raamfolie zijn als volgt:

 1. Je begint met het raamfolie wat je wilt gaan plakken opmeten en afsnijden.
 2. Als je dat hebt gedaan is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. Je kunt dit gemakkelijk schoonmaken met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee zorg je dat al het stof en vet van het raam af is. Hierdoor zal het folie mooier op het raam geplakt zitten.
 3. Als het raam helemaal schoon is spray je het raam nat met een plantenspuit. Vervolgens haal je een deel van de beschermlaag los. Je begint met plakken in een hoek en gaat zo steeds verder. Hierdoor komt het raamfolie mooi op het raam te zitten.
 4. Zodra het raamfolie mooi op het raam zit kun je het water eronder vandaan halen. Dit kan gemakkelijk met behulp van een rakel. Begin in het midden en veeg naar de zijkanten toe. Leg wel wat handdoeken eronder want er komt aardig wat water vrij.
 5. Als je bovenstaande allemaal hebt voltooid kun je genieten van je raamfolie!

Welke soorten heb je nog meer?

Er bestaan natuurlijk veel meer soorten dan alleen isolerend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduisterend, zonwerend en anti inkijk. Verduisterende raamfolie zorgt ervoor dat je een kamer helemaal donker kunt maken. Dit is aan te raden om in de slaapkamer te gebruiken. De aanmaak van het slaaphormoon melatonine start namelijk pas als het helemaal donker is. Dan is het goed om dit hiermee te creëren. Hierdoor verbetert je slaapkwaliteit wat weer bijdraagt aan je algehele gezondheid. Dan heb je ook nog zonwerend raamfolie. Deze zorgt er in de zomer voor dat de temperatuur niet zo hard stijgt in huis. Dat is erg prettig want in de zomer kan het heel erg heet worden. Als laatste dan nog de optie anti inkijk. Deze zorgt voor meer privacy in huis. Dat is erg prettig gezien je niet altijd bekeken wil worden, of het gevoel hebt bekeken te worden, als je binnen zit. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal opties waar je raamfolie voor kunt gebruiken. Alleen dan wordt het wel een hele lange blog!

Drie woonstijlen als inspiratie voor jouw home make-over

Drie woonstijlen als inspiratie voor jouw home make-over

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel verschillende woonstijlen. Ieder huis dat je tegenkomt heeft zijn eigen interieur stijl. Wanneer we een huis binnenstappen kunnen we dan ook meteen de woonsmaak van de bewoner aflezen. Hartstikke leuk natuurlijk! Ben jij er al uit welke interieur stijl jij gaat toepassen na bij home make-over? Het kan door al die verschillende woonstijlen echt een doolhof aan keuzes zijn die je moet maken. Gelukkig zijn er wel een aantal basis principes die ten grondslag liggen aan de verschillende woonstijlen. In deze blog brengen wij die basis principes voor jou in kaart.

Een Scandinavisch interieur

Een woonstijl die we sinds de laatste jaren steeds meer zijn gaan zien, en die we de komende jaren nog vaker tegen gaan komen is de Scandinavische woonstijl. Deze populaire stijl kenmerkt zich door het lichte kleurgebruik, veel daglicht en natuurlijke materialen. Door deze natuurlijke factoren ogen deze interieurs dan ook rustig en sereen. Dit past perfect bij het motto van het Scandinavische interieur, deze houdt namelijk in dat je in alle positiviteit moet kunnen ontspannen. Dit lichte kleurgebruik heeft voornamelijk te maken met de vele donkere dagen waar Scandinavische landen tellen.

Minimalistische stijl

Zoals de naam al zegt is het motto van de minimalistische interieur stijl, het toepassen van minimalisme. Dit houdt in het simpel en strak houden van het interieur. Je bent vast wel bekend met de uitspraak ‘less is more’. Dit is dan ook de lijfspreuk van een minimalistische woonstijl. Functionaliteit is hier belangrijker dan de decoratieve waarde. Bij deze stijl moet je denken aan een kleurenpalet met een aantal basiskleuren, strakke lijnen en niet te veel poespas. De meubels moeten vooral voor zichzelf spreken. Dat bekent niet dat jouw interieur sfeerloos moet zijn. Het gaat om het vinden van de juiste balans.

Lekker landelijk

Ben je fan rustiek? Dan is er een grote kans dat je de landelijke interieur stijl helemaal fantastisch vindt. Deze stijl wordt gekenmerkt door de warme en knusse sfeer. Deze warmte en knusheid wordt veroorzaakt door het gebruiken van warme materialen en neutrale kleuren. Er worden veel houten elementen in verwerkt. In deze interieur stijl zullen bijvoorbeeld houten shutters ook prachtig staan. Decoreren doe je in de landelijke stijl met zachte kussen en comfortabele banken. Ook het plaatsen en branden van kaarsen zijn een echte sfeermaker hier. In een landelijk huis kom je altijd heerlijk thuis.

De must voor in een stads-appartement: de slaapbank

De must voor in een stads-appartement de slaapbank

Wanneer je in je woning weinig ruimte hebt moet je creatief zijn met het indelen van de beschikbare ruimte. Een meubelstuk wat je verder kan helpen in dit proces is de slaapbank. Het is een perfectie musthave voor in je huis die erg multifunctioneel is. Hij is niet alleen handig voor wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt, maar het is ook een topper voor wanneer je die ruimte wel hebt. Zo heb je altijd een comfortabel plekje voor onverwachte logees. Super praktisch!

Altijd ruimte voor een logee

Heb je geen extra kamer in je huis die kan dienen als logeerkamer en zou je toch graag een slaapplek voor logees willen hebben? Dan kan je met een slaapbank toch die extra slaapplek voor gasten aanbieden. Naast een comfortabel extra bed heb je overdag een mooie bank waar je lekker op tot rust kan komen. Slaapbanken hebben de afgelopen jaren echt een upgrade gekregen in het uiterlijk, er zijn dan ook exemplaren te vinden voor elke interieurstijl. Zo zal jouw kamer aesthetic er niet op achteruit gaan.

Beperkte woonruimte

Het vervangen van een normaal bed met een slaapbank kan verschillende voordelen bieden wanneer je te maken hebt met een klein woonoppervlak. Een voorbeeld van zo’n ruimte kan een studio zijn, of een studenten kamer. In zulke woonruimtes is het hebben van een slaapbank het perfecte twee-in-een meubelstuk om ruimte te besparen.

Om je slaapervaring nog beter te maken op een multifunctionele bank, kan je een topper op de slaapbank leggen in de nacht. Wil je extra veel ruimte besparen? Dan is het handig om te kiezen voor een slaapbank met opbergvakken. Op deze manier kan je jouw beddengoed meteen wegstoppen als je het bed naar een bank verandert. Ook hoef je zo niet een andere opbergruimte op te geven voor jouw beddengoed. Zo heb je al jouw slaapspullen praktisch bij elkaar.

Multifunctioneel bed in een multifunctionele kamer

Het kan zijn dat je wel een extra ruimte over hebt, maar dat je deze niet compleet om wilt toveren in een kamer voor logees. Door de mooie designs van huidige slaapbanken, kan je hem in elk soort kamer kwijt. Van thuiskantoor tot aan gameroom, een extra bank is nooit mis!

Wat je wel en niet moet doen in je interieur!

Wat je wel en niet moet doen in je interieur!

Het algemeen bekend dat trends jaarlijks wel veranderen, zo ook de woontrends. Op het gebied van wonen is dit natuurlijk best wel lastig. Het is namelijk niet te doen om elk jaar de woonkamer helemaal om te gooien. Het kost niet alleen veel geld om nieuwe meubels te kopen en mee te gaan met de trends, maar ook veel tijd. Raak dus niet geïrriteerd als je denkt mee te gaan met de trends en dat over een tijd de trend weer over is. Want in deze blog vertellen wij je wat je vooral wel en niet moet doen om toch met de ontwikkelingen mee te gaan.

Volg je gevoel!

Je ziet het overal voorbij komen, maar blijf bij je gevoel. Je kunt natuurlijk je inspiratie ergens vandaan halen, maar kopieer het niet letterlijk naar je woning. Iedereen heeft zijn of haar eigen smaak, dus hoe mooi het ergens anders staat kan het altijd tegenvallen in je eigen woning. Dit komt omdat je interieur dan niet iets eigens heeft, dus wat bij jou past. Dat betekend natuurlijk niet dat je geen aspecten kan overnemen. Het overnemen van sommige meubels of accessoires is slimmer, je kunt dit namelijk veel meer eigen maken naar jouw stijl in combinatie met andere meubels. Zorg er dus altijd voor dat alles in je woning goed voelt, is dat niet het geval, zal je thuis nooit helemaal als je thuis voelen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Je hoeft dus zeker niet altijd met ontwikkelingen mee te gaan, vooral niet als deze niet bij je passen.

Algemene tips

Er zijn ook altijd wat algemene tips die je kunt gebruiken om een mooie woonkamer te behouden. De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk het schoon houden van je huis. Iedereen kan dit zelf bedenken, maar het moet wel echt gedaan worden. Het is namelijk erg zonde als je prachtige meubels en interieur hebt en daar een stoflaag op ligt.

Schakel hulp in!

Een hele zinvolle tip als je het even niet weet is het inschakelen van hulp. Kom je er niet uit welke meubelen jij nodig hebt of wilt aanschaffen? Vraag dan hulp aan Mokana! Naast dat ze heel veel meubels aanbieden, staan ze ook altijd klaar om te helpen. Ze kunnen je advies geven welke meubels het beste in je woning zullen passen. Heb je advies nodig of wil je even rond kijken naar het aanbod van Mokana? Neem snel een kijkje op de website!

Fotolijsten in het interieur: 5 creatieve ideeën

Fotolijsten in het interieur: 5 creatieve ideeën

Kan jouw interieur wel wat meer gezelligheid gebruiken, maar wil je geen grote veranderingen maken? Dan hebben we de oplossing! Fotolijsten in het interieur zorgen niet alleen voor een andere sfeer, maar geven ook  een persoonlijk tintje aan de ruimte. Met foto’s fleur je je woning binnen no-time op, maar hoe geef je ze nu een leuke plek in je interieur? Het lijkt misschien makkelijk, maar soms valt dit toch een beetje tegen. Wij hebben 5 creatieve ideeën met lijstjes voor je op een rij gezet!

1. Maak een collagelijst

Heb je een hoop leuke vakantiefoto’s  thuis liggen? Of wil je alle prachtige foto’s van de bruiloft graag inlijsten? Een collagelijst is ideaal als je op een snelle en makkelijke manier meerdere foto’s in één keer tentoon wilt stellen. Je plaatst namelijk meerdere foto’s in één lijst. Collagelijsten komen in allerlei verschillende formaten, ontwerpen en materialen. Zo is er altijd een exemplaar dat perfect bij jouw interieur past.

Kies je voor een collagelijst? Houd dan rekening met de volgende aspecten:

 1. Bepaal eerst hoeveel foto’s je wilt tentoonstellen en kies daarna pas een collagelijst.
 2. Collagelijsten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium en hout. Kies het materiaal dat het beste bij de stijl van jouw interieur past.
 3. Raak je snel uitgekeken op foto’s? Dan is een collagelijst ideaal. Je kunt de foto’s namelijk gemakkelijk vervangen.

2. Creëer een posterwand

Niet alleen foto’s staan gezellig in het interieur, als het aan ons ligt kunnen posters ook echt niet ontbreken. Je kunt natuurlijk een aantal posters door het hele huis ophangen, maar het is ook leuk om ze een beetje te clusteren. Bovendien zijn posterwanden tegenwoordig ontzettend hip en zien we het op verschillende plekken voorbijkomen: in de slaapkamer, bij de trap en soms zelfs in de wc.

Als je een posterwand maakt, combineer je niet alleen leuke posters met elkaar, maar ook moeten de fotolijsten enigszins bij elkaar passen. Combineer bijvoorbeeld een grote houten lijst met een aantal kleine zwarte aluminium exemplaren. Zo creëer je een speels effect.

3. Lijst bloemen en bladeren in

Wil je een keer iets anders inlijsten dan foto’s en posters? Geen probleem, wij hebben nog wel een aantal creatieve ideetjes voor je. Lijst bijvoorbeeld mooie bloemen en bladeren in. De herfst is een goed seizoen om bladeren te zoeken, maar in de lente vind je prachtige bloemen in de natuur. Als je een aantal leuke bloemetjes hebt gevonden, laat je ze drogen tussen een boek (laat ze ongeveer een week liggen). Als ze goed droog zijn, kun je ze inlijsten. Kies zelf wat je mooi vindt: meerdere bladeren of bloemetjes in één lijst of meerdere kleine lijstjes met losse blaadjes.

4. Fotolijsten met persoonlijke quotes

Als je je interieur iets persoonlijker wilt maken, doe je dit eenvoudig met dierbare foto’s. Maar heb je deze allemaal al ingelijst? Gelukkig zijn er nog veel meer manieren waarop je de ruimte een persoonlijke touch kunt geven. Ga bijvoorbeeld aan de slag met quotes. Blader eens in magazines of kijk eens rond op Pinterest. Verzamel een aantal leuke quotes die goed bij je passen of luister eens goed naar de uitspraken van je (klein)kinderen. Kies de uitspraken die jij het leukst vindt en maak er een soort van poster van.

 1. Schrijf de tekst op een papier of plaats het online in een Word bestand.
 2. Kies een leuk lettertype en wissel hoofdletters en normale letters af.
 3. Kies het formaat en plaats het papier vervolgens in een bijpassende lijst.

5. Maak een tijdlijn met foto’s

Heb je een aantal oude foto’s gevonden? Een leuke manier om deze tentoon te stellen is door het maken van een tijdlijn. Selecteer een aantal foto’s van bijzondere momenten in je leven. Bijvoorbeeld een foto van je eerste verjaardag tot de dag dat je bent getrouwd. Je kunt natuurlijk allerlei verschillende gebeurtenissen laten zien. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van verre reizen of vakanties met het gezin.

Ben je op zoek naar leuke fotolijstjes? Fotolijsten-online is een van de grootste webwinkels van Nederland op het gebied van fotolijsten. Van modern tot klassiek: de perfecte lijst zit er gegarandeerd voor je tussen.

Hoe vul jij een grote tuin in?

Hoe vul jij een grote tuin in?

Als jij onlangs een huis hebt gekocht met een grotere tuin of van plan bent om je tuin eindelijk eens aan te pakken, is het goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. In dit blog lees je namelijk veel over de invulling van een grote tuin. De reden van het schrijven van dit blog heeft er vooral mee te maken dat er veel mensen zijn die niet zo goed weten wat ze met die enorme ruimte moeten. Om je dus wat ideeën te geven en wat perspectief te bieden in deze lastige situatie, lees je hier over de invulling van jouw grote tuin. Lees vooral snel verder!

Het opdelen van je tuin

Om een grote tuin op de beste manier in te vullen, is het aan te raden om je tuin op te delen. Dit doe je door bepaalde hagen, schuttingen of zelfs hekken te plaatsen. Doordat jij je tuin opdeelt in zekere vlakken, creëer je meer overzicht en is er meer ruimte voor afwisseling.

Zo zou je aan de ene kant van de haag ervoor kunnen kiezen om rozen te planten, waar je aan de andere kant een terras creëert met een passende lounge set om lekker op te ontspannen. Door af te wisselen, ontstaat er een luchtig en relatief vrij idee van jouw tuin en heb je dus niet langer te kampen met één groot stuk dat jij moet inrichten.

Een lekker potje voetbal

Door wat voetbal goals te plaatsen, maak je natuurlijk ook optimaal gebruik van de ruimte van je tuin. Als je zelf kinderen hebt of er op de één of andere manier wel eens kinderen over de vloer komen, is er natuurlijk niets leuker dan het bieden van een heus voetbalveld. Neem zeker een kijkje bij SKOR voor prachtige voetbal goals en geniet samen optimaal van de nieuwe invulling van jouw tuin!

Ga je binnenkort verhuizen? Denk dan hieraan!

Ga je binnenkort verhuizen? Denk dan hieraan!

Ga je verhuizen! Dat is geweldig nieuws, totdat je je al snel genoeg realiseert hoeveel spullen wel niet meegesjouwd moeten worden naar je nieuwe stek. Met onze praktische checklist vergeet je niets belangrijks! Als je onze checklist met verhuistips als leidraad gebruikt, kom je zonder stress door de verhuizing heen, dat beloven we. Lees snel verder!

1. Ongeveer een maand voor de verhuizing

Nieuw adres aankondigen: Geweldig! Je hebt een nieuw adres! Je moet het nieuwe adres niet te lang alleen voor jezelf houden, maar het zo snel mogelijk met anderen delen. Over wie we het dan in het bijzonder hebben? PostNL! Je kunt kiezen voor hun verhuisservice tegen een kleine vergoeding, maar het gaat je wel een hoop tijd en inspanning besparen. Zij geven je verhuizing gratis door aan de bedrijven en organisaties die jij kiest. Vanaf €5,90 sturen ze ook je post door naar je nieuwe adres. Een verhuisservice kan eenvoudig aangevraagd worden via de website van PostNL.

2. Doe de dingen die je eerst nodig hebt in een doorzichtige bak

Denk hierbij aan een snijmes, keukenpapier, vuilniszakken, servies en bestek, geselecteerd kookgerei, stekkerdozen, opladers voor mobiele telefoons, toiletpapier, gereedschap, et cetera. Je kunt in een transparante opbergdoos direct zien wat erin zit, wat je een hoop tijd en stress gaat besparen wanneer je het ad hoc nodig hebt. Houd je er wel rekening mee dat glas en servies breekbaar is? Wikkel het glaswerk in papier en gebruik handdoeken of kleren om de zwaardere spullen (borden) veilig van plek A naar B te vervoeren.

3. Schijf op de dozen wat erin zit, maar ook voor welke kamer

Nog zo’n handige tip. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht en wat erin zit. Dit maakt het bij het uitpakken in de nieuwe woning een stuk eenvoudiger. En kies je voor een verhuisploeg? Ook dan weten zij direct waar de doos neergezet moet worden. Wel zo handig natuurlijk! Wil je, om wat voor reden dan ook, geen verhuisbedrijf inschakelen? Zorg er dan wel voor dat je een meubelhondje, ook wel hondje verhuizen genoemd, in huis hebt. Met zo’n meubelhondje kun je meubels eenvoudig transporteren. Bij Kortpack kun je er al één voor een paar tientjes kopen. Succes met verhuizen (binnenkort)!

Dit zijn de voor- en nadelen van een leren bank

Dit zijn de voor- en nadelen van een leren bank

Leren banken en gestoffeerde bankstellen hebben elk zo hun eigen voor- en nadelen. Welke van deze beter is, is helemaal aan jou! Elk gezin en elk huis is immers anders. Afhankelijk van wat voor jou belangrijk is, kun je overwegen om op een aantal zaken te bezuinigen. In dit artikel vertellen we er meer over.

Wat zijn de voordelen van een leren bank?

 • Leer is zeer duurzaam zolang je het materiaal goed onderhoud. Dat spreekt voor zich. Houd er echter rekening mee dat niet elk leer hetzelfde is. Afhankelijk van het type en de voorbehandeling kan het verschillende eigenschappen hebben.
 • Leer is een natuurproduct en juist dat wordt door veel mensen zo erg gewaardeerd. Terwijl stoffen bekleding met de tijd minder mooi kan worden, is dit bij leer eigenlijk helemaal niet het geval. Toegegeven, onder voorbehoud van goed onderhoud, maar toch. Leer heeft zoveel karakter dat het op ten duur een ‘doorleefd’ uiterlijk krijgt, maar die karakteristieke uitstraling trekt juist veel mensen over de streep om voor leer te kiezen.
 • Leer is minder gevoelig voor vlekken
 • Het vergt over het algemeen minder onderhoud
 • Het is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën, omdat het geen huisstof opneemt, hetgeen bij veel stoffen banken wel het geval is.

En wat zijn de grootste nadelen?

 • Hoewel een leren hoekbank van zichzelf zeer slijtvast is, zijn krassen op den duur heel goed mogelijk en eigenlijk niet te voorkomen. Liefhebbers van leder zien dit niet als een probleem, maar juist als onderdeel van de charme van het materiaal. Anderen zullen dit wel als een nadeel kunnen zien en daarom de voorkeur geven aan een bankstel met stoffen bekleding.
 • Leer is meestal duurder in aanschaf
 • Voelt minder zacht aan dan een stoffen bank
 • Gevoeliger voor verkleuringen door zonlicht
 • Leer kan koud aanvoelen

Waarom een fauteuil onmisbaar is in ieder interieur

Waarom een fauteuil onmisbaar is in ieder interieur

De fauteuil is bezig met een grote comeback in de woonwereld. Nadat het meubelstuk jarenlang nagenoeg verdwenen was uit onze interieurs, zien we de fauteuil tegenwoordig weer veelvuldig voorbij komen. Niet verwonderlijk, want de fauteuil kent vele voordelen. Lees in dit artikel waarom een fauteuil onmisbaar is in ieder interieur.

1. Functie

Een fauteuil fungeert in de basis als een ‘relaxstoel’, oftewel: een stoel waar je gegarandeerd op tot rust kunt komen. Tevens creëer je er uiteraard een extra zitplaats mee in de zithoek. Met name voor kleine(re) woonkamers is dit erg praktisch. Een grote bank is dan vaak niet zo geschikt, maar je wilt natuurlijk wel zitplaatsen voor je visite hebben. Door een bank met een fauteuil te combineren profiteer je niet alleen van voldoende zitplaats, maar maak je ook optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Fauteuils zijn bovendien ook uiterst geschikt om buiten de zithoek te gebruiken, bijvoorbeeld voor een comfortabel leeshoekje.

2. Stijl

Fauteuils zijn er diverse stijlen en uitvoeringen. In de eerste plaats wil je natuurlijk dat de fauteuil lekker zit, maar daarnaast ook dat deze past bij jouw interieur. Het is dan ook aan te raden om de kleur van de fauteuil aan te passen aan het huidige kleurenpalet van jouw zithoek, zodat het geen ratjetoe zal worden. Ook het materiaal is belangrijk. Een leren fauteuil oogt stoer, kan tegen stootje en is duurzaam, maar een fauteuil van een zachte(re) stof is daarentegen comfortabel(er) en uitnodigend.

 3. Voordelen

Een fauteuil heeft dus vele voordelen. Hier vind je alle voordelen op een rij; om je er daadwerkelijk van te overtuigen dat een fauteuil onmisbaar is in jouw interieur.

 • Comfortabel: Een fauteuil is buitengewoon comfortabel. Het is een stoel waarin je volledig tot rust kunt komen.
 • Compact: Een fauteuil neemt relatief weinig ruimte in beslag
 • Multifunctioneel: Een fauteuil is eenvoudig te verplaatsen en daardoor voor verschillende doeleinden te gebruiken.
 • Divers: Een fauteuil is er in vele stijlen en uitvoeringen en past dan ook bij iedere woonstijl.