Waarom een geïsoleerd tuinhuis een goede investering is

Waarom een geïsoleerd tuinhuis een goede investering is

De zomermaanden zijn perfect om buiten te zijn en te genieten van de tuin. En wat is nu fijner dan een eigen tuinhuis waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de buitenlucht? Een tuinhuis biedt niet alleen beschutting tegen de zon, maar ook tegen de regen en wind. Als je het tuinhuis goed inricht, is het de ideale plek om te ontspannen, te lezen of te werken. Maar wat als de herfst en winter aanbreken? Dan wordt een tuinhuis al snel koud en onaangenaam. In dit blog leggen wij uit waarom een geïsoleerd tuinhuis een goede investering is voor elke tuinliefhebber!

Comfortabel in alle seizoenen

Een geïsoleerd tuinhuis biedt niet alleen comfort in de zomermaanden, maar ook in de herfst en winter. Het is dan namelijk nog steeds mogelijk om in het tuinhuis te zitten en van de tuin te genieten. Dankzij de isolatie blijft de warmte binnen en de kou buiten. Je kunt het tuinhuis dus het hele jaar door gebruiken, ongeacht de weersomstandigheden. Bovendien hoef je niet te investeren in extra verwarming of dekens.

Verleng de levensduur van je tuinhuis

Een geïsoleerd tuinhuis gaat langer mee dan een ongeïsoleerd tuinhuis. Isolatie beschermt de houten delen namelijk tegen temperatuurschommelingen en vochtigheid. Hierdoor zal het hout minder snel kromtrekken, barsten of rotten, waardoor het tuinhuis er langer goed uit blijft zien. Met een geïsoleerd tuinhuis bespaar je dus geld op de lange termijn!

Extra ruimte voor thuiswerken

Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en hebben behoefte aan extra ruimte voor een kantoor of atelier. Een geïsoleerd tuinhuis kan hierbij uitkomst bieden! Het is de perfecte plek om in alle rust te werken, zonder dat je gestoord wordt door huisgenoten of geluidsoverlast van buitenaf. Bovendien hoef je niet elke dag naar je werk te reizen, waardoor je tijd en geld bespaart.

Waardevermeerdering van je huis

Een geïsoleerd tuinhuis kan de waarde van je huis verhogen. Het is namelijk een extra ruimte waar je van alles mee kunt doen. Van een kantoor tot een gastenverblijf of een hobbyruimte. Potentiële kopers zullen ook blij zijn met een geïsoleerd tuinhuis, omdat het een extra toevoeging is aan het huis en voor meer comfort en ruimte zorgt. Door te investeren in een geïsoleerd tuinhuis zorg je dus voor een waardevermeerdering van je huis.

Duurzame keuze

Een geïsoleerd tuinhuis is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Door de isolatie verbruik je namelijk minder energie om het tuinhuis te verwarmen. Je hebt geen extra verwarming nodig en hoeft dus geen extra energie te verbruiken. Bovendien gaat een geïsoleerd tuinhuis langer mee, waardoor je minder snel afval hoeft weg te gooien.

Een geïsoleerd tuinhuis bij Buitenkampioen is een goede investering voor elke tuinliefhebber. Het biedt comfort in alle seizoenen, verlengt de levensduur van het tuinhuis, biedt extra ruimte voor thuiswerken, verhoogt de waarde van je huis en is ook nog eens duurzaam! Door te kiezen voor een isolatie van goede kwaliteit, kun je jarenlang genieten van het tuinhuis en hoef je ook in de wintermaanden niet binnen te zitten. Het is de investering meer dan waard!

Dit maakt projectinrichting belangrijk!

Dit maakt projectinrichting belangrijk!

Projectinrichting speelt een cruciale rol in het succes en de efficiëntie van zakelijke omgevingen. Of het nu gaat om een kantoorruimte, een winkel, een restaurant of een ander commercieel project: een doordachte projectinrichting is van groot belang. In dit artikel zal uitgelegd worden waarom projectinrichting zo belangrijk is en wat het belangrijk maakt.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Ten eerste draagt projectinrichting bij aan de functionaliteit en het gebruiksgemak van een ruimte. Bij het ontworpen van een project wordt er gekeken naar de meest logische indeling voor de ruimte. Hierbij wordt er rekening gehouden met de behoeften en activiteiten die er plaatsvinden. Of het nu gaat om het creëren van werkstations, het inrichten van vergaderruimtes of het optimaliseren van de circulatie in een winkel: een doordachte projectinrichting maakt het mogelijk om de ruimte efficiënt te gebruiken.

Productiviteit van medewerkers

Daarnaast heeft projectinrichting een directe invloed op de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Een goed ontworpen kantoorruimte kan bijvoorbeeld zorgen voor een comfortabele en ergonomische werkomgeving. Dit resulteert in tevreden en gemotiveerde medewerkers. Ergonomische stoelen, verstelbare bureaus en voldoende daglicht zijn enkele voorbeelden van elementen die kunnen bijdragen aan het welzijn van medewerkers en hun productiviteit kunnen verhogen.

Identiteit weerspiegelen

Verder kan projectinrichting de bedrijfscultuur en identiteit weerspiegelen. De inrichting van een ruimte kan een visuele weergave zijn van de waarden, het merk en de stijl van een bedrijf. Een modern en minimalistisch ontwerp kan bijvoorbeeld de nadruk leggen op innovatie en efficiëntie. Terwijl een warme en huiselijke inrichting de nadruk kan leggen op teamwerk en een informele sfeer. Door bewust na te denken over de inrichting van een project, kunnen bedrijven hun gewenste imago en identiteit versterken.

Positieve klantervaring

Daarnaast kan projectinrichting invloed hebben op de klantenervaring. Een aantrekkelijke en goed georganiseerde winkelruimte kan bijvoorbeeld de aandacht trekken van potentiële klanten en hen aanmoedigen om langer te blijven en meer te kopen. Het creëren van een gastvrije en comfortabele omgeving kan ook de tevredenheid van klanten verhogen en hen een positieve indruk van het bedrijf geven. Een doordachte projectinrichting kan dus een belangrijke rol spelen in het aantrekken en behouden van klanten.

Milieu en duurzaamheid

Tot slot kan projectinrichting bijdragen aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Door te kiezen voor duurzame materialen, energiezuinige verlichting en andere milieuvriendelijke elementen, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen. Bovendien kunnen ze hiermee bijdragen aan een groenere toekomst. Het realiseren van duurzaamheidspraktijken in de projectinrichting laat zien dat een bedrijf zich bewust is van de impact die het heeft op het milieu en dat het verantwoordelijkheid neemt voor duurzaamheid.

De meest voorkomende oorzaken van schade aan een opstal en hoe je dat kan voorkomen

De meest voorkomende oorzaken van schade aan een opstal en hoe je dat kan voorkomen

Het hebben van een opstalverzekering is van cruciaal belang voor huiseigenaren om zich te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen die schade kunnen veroorzaken aan hun eigendommen. Hoewel een opstalverzekering het financiële aspect van de schade kan dekken, is het voorkomen van schade aan uw opstal de beste optie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van schade aan een opstal en hoe je deze kunt voorkomen.

Wateroverlast

Om wateroverlast te voorkomen, is het belangrijk om je waterleidingen, afvoerpijpen en dakgoten regelmatig te controleren. Maak je dakgoten regelmatig schoon om verstoppingen te voorkomen en controleer of er geen lekken zijn. Zorg er ook voor dat je waterleidingen in goede staat zijn en dat er geen lekkages zijn. Repareer direct eventuele lekkages om wateroverlast te voorkomen.

Brand

Om brand te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Zorg ervoor dat er voldoende brandblussers in je huis zijn en dat ze op gemakkelijk bereikbare plaatsen staan. Installeer rookmelders in je huis en zorg ervoor dat ze regelmatig worden getest en vervangen. Maak er ook een gewoonte van om kaarsen uit te blazen voordat je het huis verlaat of gaat slapen. Houd ontvlambare materialen zoals gordijnen en papieren uit de buurt van warmtebronnen.

Weersomstandigheden

Hoewel je weersomstandigheden niet kunt voorkomen, kan je ervoor zorgen dat je huis goed is voorbereid op extreme weersomstandigheden. Controleer je dak regelmatig en zorg ervoor dat er geen losse of beschadigde dakpannen zijn. Als je in een gebied woont waar zware sneeuwval voorkomt, overweeg dan om je dak te verstevigen. Zorg er ook voor dat alle ramen en deuren goed zijn afgedicht en dat er geen kieren of spleten zijn waar water of wind doorheen kan komen.

Diefstal en vandalisme

Bescherm je huis tegen diefstal en vandalisme door te investeren in goede beveiligingsmaatregelen. Installeer een alarmsysteem en veiligheidssloten op je deuren en ramen. Overweeg ook om bewakingscamera’s te installeren. Houd ook je tuin en oprit goed verlicht om inbrekers af te schrikken.

Constructiefouten

Controleer regelmatig de staat van je huis om bouwfouten op te sporen voordat ze tot grote problemen leiden. Zoek naar scheuren in de fundering, daklekkages of verkeerd geïnstalleerde leidingen. Als je problemen opmerkt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een professional om de problemen te verhelpen voordat ze tot grotere problemen leiden.

Kortom, door deze veelvoorkomende oorzaken van schade aan uw opstal te begrijpen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kan je de kans op schade aanzienlijk verminderen.

Een opstalverzekering afsluiten is altijd aan te raden. Dat kan bij bijvoorbeeld InShared. Met een opstalverzekering ben je in geval van schade financieel beschermd.

Heb jij al gehoord van cord?

Heb jij al gehoord van cord

De nieuwste trend op dit moment op het gebied van loungesets, zijn loungesets gemaakt van cord. Je ziet deze loungesets inmiddels steeds meer. Waarom zijn deze loungesets zo populair en trending momenteel? Lees vooral verder en we vertellen je alles over waarom loungesets van cord een must have voor jouw tuin zijn.

Loungesets van cord?

Iedereen kent natuurlijk wel de loungesets gemaakt van wicker (vlechtwerk) en rope, maar sinds kort worden er ook loungesets geproduceerd van een nieuw materiaal. Dit nieuwe materiaal noemen we Twisted cord, maar in de volksmond noemen we dit gewoon simpel cord. Het bestaat uit drievoudig gedraaide kunststof strengen. Door deze drievoudige draaiing, zijn loungesets gemaakt van dit materiaal erg sterk. Ook zijn deze lounge sets licht van gewicht, waardoor je de lounge sets makkelijk kunt verplaatsen. Verder is cord iets stugger dan rope, maar het is minder stug dan wicker (vlechtwerk). Doordat het cord de looks heeft van rope (touw), ziet het er erg natuurlijk uit. Het is mogelijk om het materiaal in allerlei structuren te spannen en te vlechten. Het materiaal is in alle kleuren te produceren, dus de mogelijkheden voor unieke loungesets zijn eindeloos!

Zitten er nog meer voordelen aan loungesets gemaakt van cord?f

Jazeker! Het is waterafstotend, het heeft een wateropname van 0% waardoor vocht geen enkele kans maakt. Het water loopt letterlijk van de lounge sets af. Na een regenbui kan je je loungeset heel eenvoudig met een doekje afnemen en hij is weer helemaal droog. Lounge sets gemaakt van cord zijn ook zeer geschikt wanneer je vlakbij de zee woont of wanneer je je loungeset bij het zwembad wilt plaatsen. Het is namelijk niet ontvankelijk voor zout en chloor. Ideaal dus! Hou je niet van schoonmaken? Dan is dit materiaal helemaal voor jou gemaakt, want het is onderhoudsarm. Je maakt het eenvoudig schoon met een doek en een sopje van lauwwarm water met een druppeltje groene zeep.

Duurzaam & weerbestendig

Het is getest onder allerlei verschillende weersomstandigheden en het blijkt een weerbestendig en sterk materiaal te zijn. Lounge sets van dit materiaal zijn daardoor heel geschikt voor jouw tuin. Deze loungesets kunnen jarenlang buiten staan zonder dat ze worden aangetast door verschillende weersinvloeden. Tegenwoordig vinden we duurzaamheid ook erg belangrijk. Gelukkig is het naast sterk, ook heel erg duurzaam. Het materiaal is namelijk 100% recyclebaar.

Zijn jouw tuinmeubelen aan vervanging toe en zie jij jezelf helemaal zitten op één van de lounge sets gemaakt van cord? Neem dan eens een kijkje bij een showroom bij jou in de buurt om deze loungesets uit te proberen. Voor je het weet heb jij alles gehoord van cord!

Zo kies je het perfecte vloerkleed

Zo kies je het perfecte vloerkleed

Een vloerkleed kan een kamer echt transformeren. Het kan warmte, kleur en textuur toevoegen aan een ruimte, en kan ook helpen om meubels en decoratieve accenten te verbinden. Het kiezen van het perfecte vloerkleed kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet waar je moet beginnen. Hier zijn enkele tips om je te helpen het perfecte vloerkleed te kiezen.

Meet de ruimte op

Voordat je begint met het zoeken naar een vloerkleed, moet je weten welke maat het kleed moet hebben. Meet de ruimte op waar je het vloerkleed wilt plaatsen en bepaal welke afmetingen voor  jou werken. Over het algemeen geldt dat grotere vloerkleden de ruimte groter laten lijken, terwijl kleinere vloerkleden juist kunnen helpen om een specifiek gebied te definiëren. Zorg ervoor dat het kleed groot genoeg is zodat het meubilair erop past.

Bepaal de stijl

Het is belangrijk om een vloerkleed te kiezen dat past bij de stijl van de kamer. Kijk naar de kleuren en patronen in de kamer en bedenk welke stijl het beste past. Als je een kamer hebt met neutrale kleuren, kan een vloerkleed met een patroon een geweldige manier zijn om visuele interesse toe te voegen. Als je kamer al vol is met patronen, kan een effen kleed een betere keuze zijn.

Overweeg het gewenste materiaal

Het materiaal van het vloerkleed is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van de kamer, maar ook voor het gevoel aan de voeten. Zachte materialen zoals wol en katoen zijn geweldig voor gezelligheid, terwijl synthetische materialen zoals nylon gemakkelijker schoon te maken zijn. Als je een huisdier hebt, is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat bestand is tegen vuil en haar.

Stem de bank en het vloerkleed op elkaar af

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een vloerkleed is het afstemmen van de bank en het kleed. Kies een kleur en patroon dat past bij de bank, zodat de twee elkaar aanvullen. Als jouw heerlijke loungebank bijvoorbeeld een effen kleur heeft, kan een kleed met een patroon een geweldige manier zijn om visuele interesse toe te voegen. Als de bank al een patroon heeft, kies dan voor een effen kleed in een bijpassende kleur.

Durf te experimenteren

Uiteindelijk moet het vloerkleed passen bij je persoonlijke stijl en smaak. Durf daarom te experimenteren met kleuren, patronen en materialen. Als je niet zeker weet welk kleed het beste past, kies dan voor een kleed dat makkelijk te combineren is. Een neutrale kleur kan bijvoorbeeld een veilige keuze zijn als je niet zeker weet welke kleur het beste past bij de kamer. Onthoud dat een vloerkleed een grote impact kan hebben op de uitstraling van de kamer, dus het is belangrijk om te kiezen wat goed voelt voor jou en de ruimte.

Onderhoud

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van het vloerkleed. Sommige materialen en kleuren zijn gevoeliger voor vlekken en slijtage dan andere. Kies een materiaal dat past bij jouw levensstijl en zorg ervoor dat je het kleed regelmatig stofzuigt en schoonmaakt. Als je een duurzamer en onderhoudsvriendelijker alternatief wilt, overweeg dan een vloerkleed van gerecyclede materialen of synthetische vezels.

Het kiezen van het perfecte vloerkleed kan even tijd kosten, maar het kan een enorme impact hebben op de uitstraling en sfeer van de kamer. Door rekening te houden met de afmetingen, stijl, materiaal, bankcombinatie, persoonlijke smaak en onderhoud, kun je het perfecte vloerkleed vinden dat past bij jouw wensen en behoeften.

De drie voordelen van LED dimmers

De drie voordelen van LED dimmers

Heb je al wel eens vijf minuten naast een dimknop gestaan en hier continu aan gedraaid? Links, rechts, links, rechts. Uit, aan, uit, aan. Ja, je bent een disco aan het creëren. Het is super slecht voor de lamp zelf, maar jij maakt er wel een feestje van. Super leuk die LED dimmers, maar wat zijn precies de voordelen van deze dimbare LED verlichting? We hebben de grootste drie voorbeelden op een rijtje gezet!

               Voordeel 1

Het grootste voordeel van dimbare LED verlichting is dat het enorm veel energie bespaart. Vooral in de huidige tijden willen we zoveel mogelijk besparen op kosten, ook als het gaat om energiekosten. Omdat je de lampen op een lage stand kan zetten, bespaart het meer energie dan wanneer je hem op de felste stand zet. Bij een normale lamp die niet dimbaar is, loop je tegen het probleem aan dat deze altijd fel schijnt en dus altijd energie vreet.


Daarnaast hebben de lampen ook een langere levensduur. Omdat ze minder energie vreten kunnen ze dus ook langer mee. Omdat ze langer mee gaan, hoef je ze dus ook minder vaak te vervangen, wat weer zorgt voor minder kosten. Een win-win situatie dus!

               Voordeel 2

Je kunt zelf de sfeer bepalen met LED dimmers. Heb je vrienden over de vloer en hebben jullie een spelletjesavond gepland? Dan wil je natuurlijk wel kunnen zien welke kaarten of fiches je op tafel hebt liggen. Op dat moment kun je ervoor kiezen om de dimbare LED verlichting extra fel te zetten. Dit hoeft natuurlijk niet de volle honderd procent, want geloof me, dat is echt fel, maar het kan wel feller dan normaal.

Of wil je juist helemaal het tegenovergestelde? Staat er een filmavondje op de planning? Dan wil je natuurlijk dat lampen zo goed als uit zijn, zodat je je woonkamer om kan toveren tot een bioscoop. Dan kun je de dimbare LED verlichting juist dimmen. Je hoeft ze niet helemaal uit te zetten, omdat je graag wel wilt zien waar je loopt wanneer je popcorn en cola pakt, maar je wil wel een bioscoop sfeertje creëren. Wat je ook aan het doen bent, pas je licht erop aan!

               Voordeel 3

Je kunt de lampen zover mogelijk dimmen als jij wil. Als je naar ander dimbaar licht kijkt, kun je het licht niet helemaal tot weinig licht dimmen. Vaak zit er veel verschil tussen het licht helemaal uit en de laagste stand van de dimmer. Het voordeel van LED dimmers is dat deze wel echt dimmen totdat de lamp uitgaat. Het verschil tussen de lamp uit en het licht helemaal gedempt hebben is nihil.

Benieuwd wat voor soorten dimmers er nu allemaal zijn? Neem dan snel een kijkje op Ledlichtstunter en schaf je LED dimmers aan!

De houten trappen van Van Eldik Ladders zijn multifunctioneel en praktisch in gebruik

De houten trappen van Van Eldik Ladders zijn multifunctioneel en praktisch in gebruik

Multifunctionele trappen

Uiteraard hebben we een groot assortiment aan trappen voor je. Dat alleen al zorgt natuurlijk voor het multifunctionele karakter van de houten trap. Maar onze trappen zie je echt overal. Uiteraard worden de trappen veel gebruik voor in en om het huis. Doordat er al een trap is met maar twee treden heb je hiermee al een handige trap die je even snel kunt pakken. Maar deze trap is ook verkrijgbaar in 12 treden waarmee je een trap krijgt die 240 meter hoog is. Dat is dus weer handig voor het snoeien van je heg. Neem je dan onze dubbeltrap dan kun je de trap zelfs laten staan wanneer je aan het snoeien bent. Je beklimt deze trap namelijk van twee kanten. Hierdoor kun je ineens een veel groter oppervlak snoeien zonder dat je de trap steeds weer moet verplaatsen. Dat is wel zo handig.

Praktische trappen

We hebben zoals gezegd een grote variatie aan trappen. Je zou ze grofweg kunnen categoriseren in drie categorieën:

  • Enkele trap:

Dit is een trap die je van een kant beklimt. Hij is praktisch in gebruik omdat hij lekker ligt is. Dat betekent dat je hem snel en makkelijk kunt verplaatsen.

  • Dubbeltrap:

Deze trap heeft aan twee zijden treden. Dat betekent dat je hem van twee kanten op kunt klimmen. Hierdoor kan je de trap vaker laten staan en toch overal bij.

  • Plateautrap:

Aan de bovenkant van deze trap heb je doorlopende steilen en een plateau. De doorlopende steilen zorgen ervoor dat je veilig op de bovenste trede kunt staan. Het plateau is een handig bordes waarop je spullen kunt neerzetten.

Alle categorieën hebben hun eigen praktische eigenschap. Je bepaalt dus zelf welke trap het beste past bij jouw situatie. Gebruik je de trap privé of zakelijk? Moet je de trap vaak verplaatsen of gebruik je hem steeds op een vaste plaats? Gebruik je hem binnen of buiten? Op basis hiervan bepaal je welke trap het meest geschikt is voor jou.

Koop je houten trap bij Van Eldik Ladders

Je hebt nu gelezen dat bij Van Eldik Ladders je altijd de beste trap krijgt voor jouw situatie. We kunnen het ons goed voorstellen dat het lastig kan zijn om de juiste trap te selecteren. Ook daarvoor ben je bij Van Eldik aan het goede adres. De medewerkers zijn prima telefonisch bereikbaar (zonder wachtrijen of automatische beantwoording). Bel ons, we helpen je graag! 

Werkt isolerend raamfolie echt?

Werkt isolerend raamfolie echt

Je wilt natuurlijk je gas- en energierekening zo laag mogelijk houden. Daarom doet iedereen er alles aan om het huis goed te isoleren. Zo ook heb je tegenwoordig isolerend raamfolie. Alleen nu is het natuurlijk de vraag of dit ook echt werkt. Het antwoord hierop is ja. Isolerend raamfolie houdt namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Hierdoor neemt de tocht die van je ramen afkomt een heel stuk af. Als je alle isolatie bij elkaar optelt is dat natuurlijk een grote win. Veel huizen bevatten namelijk grote ramen waar veel warmte door verlopen kan gaan. Isolerend raamfolie zal hier daarom zeker een grote bijdrage aan hebben.

Hoe breng je raamfolie aan?

Het aanbrengen van raamfolie is vrij simpel alleen wel een klus waar je de aandacht bij moet houden. Lees altijd goed de instructies door voordat je begint met plakken. Zo weet je namelijk precies welke stap wanneer volgt. Hierdoor kun je niet per ongeluk een fout maken die niet meer op te lossen is. De stappen voor het plakken van raamfolie zijn als volgt:

  1. Je begint met het raamfolie wat je wilt gaan plakken opmeten en afsnijden.
  2. Als je dat hebt gedaan is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. Je kunt dit gemakkelijk schoonmaken met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee zorg je dat al het stof en vet van het raam af is. Hierdoor zal het folie mooier op het raam geplakt zitten.
  3. Als het raam helemaal schoon is spray je het raam nat met een plantenspuit. Vervolgens haal je een deel van de beschermlaag los. Je begint met plakken in een hoek en gaat zo steeds verder. Hierdoor komt het raamfolie mooi op het raam te zitten.
  4. Zodra het raamfolie mooi op het raam zit kun je het water eronder vandaan halen. Dit kan gemakkelijk met behulp van een rakel. Begin in het midden en veeg naar de zijkanten toe. Leg wel wat handdoeken eronder want er komt aardig wat water vrij.
  5. Als je bovenstaande allemaal hebt voltooid kun je genieten van je raamfolie!

Welke soorten heb je nog meer?

Er bestaan natuurlijk veel meer soorten dan alleen isolerend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduisterend, zonwerend en anti inkijk. Verduisterende raamfolie zorgt ervoor dat je een kamer helemaal donker kunt maken. Dit is aan te raden om in de slaapkamer te gebruiken. De aanmaak van het slaaphormoon melatonine start namelijk pas als het helemaal donker is. Dan is het goed om dit hiermee te creëren. Hierdoor verbetert je slaapkwaliteit wat weer bijdraagt aan je algehele gezondheid. Dan heb je ook nog zonwerend raamfolie. Deze zorgt er in de zomer voor dat de temperatuur niet zo hard stijgt in huis. Dat is erg prettig want in de zomer kan het heel erg heet worden. Als laatste dan nog de optie anti inkijk. Deze zorgt voor meer privacy in huis. Dat is erg prettig gezien je niet altijd bekeken wil worden, of het gevoel hebt bekeken te worden, als je binnen zit. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal opties waar je raamfolie voor kunt gebruiken. Alleen dan wordt het wel een hele lange blog!

Drie woonstijlen als inspiratie voor jouw home make-over

Drie woonstijlen als inspiratie voor jouw home make-over

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel verschillende woonstijlen. Ieder huis dat je tegenkomt heeft zijn eigen interieur stijl. Wanneer we een huis binnenstappen kunnen we dan ook meteen de woonsmaak van de bewoner aflezen. Hartstikke leuk natuurlijk! Ben jij er al uit welke interieur stijl jij gaat toepassen na bij home make-over? Het kan door al die verschillende woonstijlen echt een doolhof aan keuzes zijn die je moet maken. Gelukkig zijn er wel een aantal basis principes die ten grondslag liggen aan de verschillende woonstijlen. In deze blog brengen wij die basis principes voor jou in kaart.

Een Scandinavisch interieur

Een woonstijl die we sinds de laatste jaren steeds meer zijn gaan zien, en die we de komende jaren nog vaker tegen gaan komen is de Scandinavische woonstijl. Deze populaire stijl kenmerkt zich door het lichte kleurgebruik, veel daglicht en natuurlijke materialen. Door deze natuurlijke factoren ogen deze interieurs dan ook rustig en sereen. Dit past perfect bij het motto van het Scandinavische interieur, deze houdt namelijk in dat je in alle positiviteit moet kunnen ontspannen. Dit lichte kleurgebruik heeft voornamelijk te maken met de vele donkere dagen waar Scandinavische landen tellen.

Minimalistische stijl

Zoals de naam al zegt is het motto van de minimalistische interieur stijl, het toepassen van minimalisme. Dit houdt in het simpel en strak houden van het interieur. Je bent vast wel bekend met de uitspraak ‘less is more’. Dit is dan ook de lijfspreuk van een minimalistische woonstijl. Functionaliteit is hier belangrijker dan de decoratieve waarde. Bij deze stijl moet je denken aan een kleurenpalet met een aantal basiskleuren, strakke lijnen en niet te veel poespas. De meubels moeten vooral voor zichzelf spreken. Dat bekent niet dat jouw interieur sfeerloos moet zijn. Het gaat om het vinden van de juiste balans.

Lekker landelijk

Ben je fan rustiek? Dan is er een grote kans dat je de landelijke interieur stijl helemaal fantastisch vindt. Deze stijl wordt gekenmerkt door de warme en knusse sfeer. Deze warmte en knusheid wordt veroorzaakt door het gebruiken van warme materialen en neutrale kleuren. Er worden veel houten elementen in verwerkt. In deze interieur stijl zullen bijvoorbeeld houten shutters ook prachtig staan. Decoreren doe je in de landelijke stijl met zachte kussen en comfortabele banken. Ook het plaatsen en branden van kaarsen zijn een echte sfeermaker hier. In een landelijk huis kom je altijd heerlijk thuis.

De must voor in een stads-appartement: de slaapbank

De must voor in een stads-appartement de slaapbank

Wanneer je in je woning weinig ruimte hebt moet je creatief zijn met het indelen van de beschikbare ruimte. Een meubelstuk wat je verder kan helpen in dit proces is de slaapbank. Het is een perfectie musthave voor in je huis die erg multifunctioneel is. Hij is niet alleen handig voor wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt, maar het is ook een topper voor wanneer je die ruimte wel hebt. Zo heb je altijd een comfortabel plekje voor onverwachte logees. Super praktisch!

Altijd ruimte voor een logee

Heb je geen extra kamer in je huis die kan dienen als logeerkamer en zou je toch graag een slaapplek voor logees willen hebben? Dan kan je met een slaapbank toch die extra slaapplek voor gasten aanbieden. Naast een comfortabel extra bed heb je overdag een mooie bank waar je lekker op tot rust kan komen. Slaapbanken hebben de afgelopen jaren echt een upgrade gekregen in het uiterlijk, er zijn dan ook exemplaren te vinden voor elke interieurstijl. Zo zal jouw kamer aesthetic er niet op achteruit gaan.

Beperkte woonruimte

Het vervangen van een normaal bed met een slaapbank kan verschillende voordelen bieden wanneer je te maken hebt met een klein woonoppervlak. Een voorbeeld van zo’n ruimte kan een studio zijn, of een studenten kamer. In zulke woonruimtes is het hebben van een slaapbank het perfecte twee-in-een meubelstuk om ruimte te besparen.

Om je slaapervaring nog beter te maken op een multifunctionele bank, kan je een topper op de slaapbank leggen in de nacht. Wil je extra veel ruimte besparen? Dan is het handig om te kiezen voor een slaapbank met opbergvakken. Op deze manier kan je jouw beddengoed meteen wegstoppen als je het bed naar een bank verandert. Ook hoef je zo niet een andere opbergruimte op te geven voor jouw beddengoed. Zo heb je al jouw slaapspullen praktisch bij elkaar.

Multifunctioneel bed in een multifunctionele kamer

Het kan zijn dat je wel een extra ruimte over hebt, maar dat je deze niet compleet om wilt toveren in een kamer voor logees. Door de mooie designs van huidige slaapbanken, kan je hem in elk soort kamer kwijt. Van thuiskantoor tot aan gameroom, een extra bank is nooit mis!