Heb jij een buitentafel die wel een fleurige toevoeging kan gebruiken? Dan is een tafelkleed voor buiten net iets wat je nodig hebt. Een tafelkleed voor buiten geeft niet alleen een boost aan het uiterlijk. Het beschermt ook je tafel tegen eventuele beschadigingen en vlekken. Niet alle tafelzeilen kunnen buiten gebruikt worden. Hier moet wel echt bij staan dat het een tafelkleed voor buiten is. Een binnen tafelzeil of tafelkleed is namelijk niet bestand tegen zon en regen. Een kleed voor buiten is dus niet alleen ideaal om je tafel op te fleuren. Heb jij namelijk een nieuwe tafel? Dan wil je deze uiteraard beschermen dat deze geen beschadigingen oploopt. Hier kan een tafelkleed ook bij helpen. Hierdoor zal jouw buitentafel langer mooi blijven en kun je er dus zo langer mee doen. Dit bespaart op de langere termijn uiteraard ook geld.

Kun je een tafelkleed voor buiten op maat maken?

Heb jij een afwijkende maat en wil je toch een tafelkleed voor buiten? Dan is het mogelijk om de lengte en breedte in te korten. Dit kan gemakkelijk met een scherp mesje. Hiermee creëer je namelijk strakkere lijnen dan met een schaar. Het enige nadeel is dat er vaak bij kleden een afgewerkte rand zit. Deze wordt er dan wel afgesneden om het tafelkleed voor buiten passend te maken. Is dat voor jou geen probleem? Dan kun je het tafelkleed gemakkelijk op maat snijden.

Creëer meer sfeer in de tuin!

Denk je dat een tafelkleed alleen niet voor genoeg sfeer zorgt in de tuin? Dan hebben wij nog een aantal tips hoe je dit alsnog voor elkaar krijgt. Hierdoor zorg je dat de tuin een gezellig plekje wordt waar je uren in kan vertoeven.

  • Lampjes: lampjes geven natuurlijk al snel veel sfeer. Hiermee maak je echt een gezellig hoekje waar je ook ’s avonds als het donker wordt kan zitten. Hierdoor hoef je niet naar binnen als het donker wordt. Zo kun je genieten van een lange avond buiten.
  • Planten: groen in de tuin zorgt voor gezelligheid. Ook is het goed voor de natuur. Zorg daarom voor planten, struiken en bloemen in de tuin. Dit geeft de tuin kleur waardoor het een gezellige boel wordt.
  • Buiten canvas: heb je een aparte zithoek in de tuin? Dan doet een buiten canvas ook een hoop. Hang in deze hoek een mooi buiten canvas op. Een buiten canvas met foto of ‘schildering’ geeft je tuin meer kleur wat weer zorgt voor sfeer.
  • Tuinkabouter: houd jij niet zo van buiten canvas? Dan is een tuinkabouter misschien wel iets voor jou. Je tuin krijgt hierdoor alsnog wat kleur. Wees niet bang! Ze komen niet tot leven in de nacht.

Recommended Posts