Als de dagen korter worden en het ’s avonds weer vroeger donker wordt, is dat altijd weer even wennen, maar tegelijkertijd is het een gezellige periode. Het is de tijd om lekker knus op de bank te zitten in een dekentje of om ’s avonds naar een stijlvol feestje te gaan. Ook de feestdagen komen met rasse schreden naderbij. Alvast inspiratie op doen voor leuke kleding voor de feestdagen? Wij geven je alvast een paar tips.

5 x kleding voor de feestdagen

Als de decembermaand weer in zicht komt of zelfs al aangebroken is, dan is het altijd een feest om met de voorpret bezig te zijn. Ben jij op zoek naar inspiratie voor kleding voor de feestdagen? Dan vind je hieronder een paar tips.

1. Glitters!

Als er iets is waarmee je je tijdens de feestdagen helemaal kunt uitleven, dan zijn het wel glitters. Er is allerlei leuke glitterkleding op de markt en dat kan ook best bescheiden zijn. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle zwarte pantalon in combinatie met een leuke glitter top voor dames. Dit kun je ook naar andere feestjes nog prima dragen.

2. Kersttruien

Nog even en de winkels liggen er weer vol mee: kersttruien. Of je nu voor een grappige foute kersttrui kiest of voor een elegante kersttrui waar je echt mee voor de dag kunt komen, een kersttrui hoort er nu eenmaal helemaal bij. Een kersttrui is een prima keuze als je lekker thuis op de bank kerst viert en een paar kerstfilms kijkt of een feestje hebt met familie en vrienden.

3. Rood, rood, rood

Rood is een kleur die we echt associëren met de kerstdagen en je kledingkeuze kan dus ook geheel in stijl zijn door voor rood te kiezen. Dat kan een lekker warme rode wintertrui zijn, maar ook een rode cocktailjurk of zelfs avondjapon. Je keuze hangt natuurlijk af van jouw plannen voor de kerst. Ga je voor een cosy kerst bij je thuis of ga je naar een feestelijk dinertje of avondje en mag de kleding dan ook wel in stijl zijn? Bij de feestdagen mag je je echt uitleven als het om mode draait!

4. Lange laarzen

De laatste jaren zijn laarzen in allerlei vormen en maten hip. Of dat nu cowboylaarzen betreft of overknee laarzen die je echt lekker warm houden. Wanneer je een kortere cocktailjurk combineert met lange laarzen, maak je het helemaal deze feestdagen. En bovendien heeft deze keuze als voordeel dat jij niet met koude benen zit te kleumen op dat feestje. Het is dus een trendy én praktische keuze.

5. Klassiek

Hoewel je bij een feestje natuurlijk best wat uit de kast mag halen, is het wel weer zonde dat die feestjurk of andere kerstkleding de rest van het jaar in de kast blijft hangen. Daarom kun je ook voor iets kiezen wat meer neutraal is, zodat je het nog eens vaker kunt dragen. Een klassieke look met een nette pantalon en blazer is altijd een goede keuze. Met behulp van je accessoires kun je er uiteindelijk alsnog een extravagante look van maken. Kies bijvoorbeeld voor opvallende oorbellen om het geheel te completeren.

Recommended Posts