De nieuwste trend op dit moment op het gebied van loungesets, zijn loungesets gemaakt van cord. Je ziet deze loungesets inmiddels steeds meer. Waarom zijn deze loungesets zo populair en trending momenteel? Lees vooral verder en we vertellen je alles over waarom loungesets van cord een must have voor jouw tuin zijn.

Loungesets van cord?

Iedereen kent natuurlijk wel de loungesets gemaakt van wicker (vlechtwerk) en rope, maar sinds kort worden er ook loungesets geproduceerd van een nieuw materiaal. Dit nieuwe materiaal noemen we Twisted cord, maar in de volksmond noemen we dit gewoon simpel cord. Het bestaat uit drievoudig gedraaide kunststof strengen. Door deze drievoudige draaiing, zijn loungesets gemaakt van dit materiaal erg sterk. Ook zijn deze lounge sets licht van gewicht, waardoor je de lounge sets makkelijk kunt verplaatsen. Verder is cord iets stugger dan rope, maar het is minder stug dan wicker (vlechtwerk). Doordat het cord de looks heeft van rope (touw), ziet het er erg natuurlijk uit. Het is mogelijk om het materiaal in allerlei structuren te spannen en te vlechten. Het materiaal is in alle kleuren te produceren, dus de mogelijkheden voor unieke loungesets zijn eindeloos!

Zitten er nog meer voordelen aan loungesets gemaakt van cord?f

Jazeker! Het is waterafstotend, het heeft een wateropname van 0% waardoor vocht geen enkele kans maakt. Het water loopt letterlijk van de lounge sets af. Na een regenbui kan je je loungeset heel eenvoudig met een doekje afnemen en hij is weer helemaal droog. Lounge sets gemaakt van cord zijn ook zeer geschikt wanneer je vlakbij de zee woont of wanneer je je loungeset bij het zwembad wilt plaatsen. Het is namelijk niet ontvankelijk voor zout en chloor. Ideaal dus! Hou je niet van schoonmaken? Dan is dit materiaal helemaal voor jou gemaakt, want het is onderhoudsarm. Je maakt het eenvoudig schoon met een doek en een sopje van lauwwarm water met een druppeltje groene zeep.

Duurzaam & weerbestendig

Het is getest onder allerlei verschillende weersomstandigheden en het blijkt een weerbestendig en sterk materiaal te zijn. Lounge sets van dit materiaal zijn daardoor heel geschikt voor jouw tuin. Deze loungesets kunnen jarenlang buiten staan zonder dat ze worden aangetast door verschillende weersinvloeden. Tegenwoordig vinden we duurzaamheid ook erg belangrijk. Gelukkig is het naast sterk, ook heel erg duurzaam. Het materiaal is namelijk 100% recyclebaar.

Zijn jouw tuinmeubelen aan vervanging toe en zie jij jezelf helemaal zitten op één van de lounge sets gemaakt van cord? Neem dan eens een kijkje bij een showroom bij jou in de buurt om deze loungesets uit te proberen. Voor je het weet heb jij alles gehoord van cord!

Recommended Posts