Een betere wereld begint bij jezelf en kleine aanpassingen kunnen grote gevolgen hebben. Wanneer steeds meer mensen hun dagelijkse bezigheden op een duurzame manier gaan invullen, helpen we onszelf en de natuur. Dagelijkse bezigheden, zoals je tanden poetsen, scheren, zonnebrandcrème smeren en welke make-up je gebruikt, maken impact op de natuur. Door voor duurzame alternatieven te gaan, kun je op een bewuste manier bijdragen aan een betere wereld.

Welke duurzame alternatieven zijn er?

Doordat steeds meer bedrijven zich gaan richten op duurzame alternatieven, zijn er voor bijna elk product duurzame alternatieven beschikbaar. Zo zijn er producten die volledig vegan zijn, volledig afbreekbare verpakkingen hebben of biologische ingrediënten bevatten. Hierdoor wordt het steeds eenvoudiger om duurzaamheid in huis te halen. Om je op weg te helpen met verschillende alternatieven, kun je hieronder de duurzame alternatieven van alledaagse producten ontdekken.

Zelfgemaakte tandpasta

Dagelijks gebruiken we tandpasta, maar het omhulsel van deze witte substantie is een grotere vervuiler dan vaak wordt gedacht. Jaarlijks belanden er miljoenen plastic tandpastatubes op de vuilnisbelten. Om niet bij te dragen aan deze enorme berg afval, kun je ervoor kiezen om je eigen tandpasta te maken. Dit kun je eenvoudig doen met maar een paar ingrediënten. Door twee eetlepels kokosolie te mengen met een eetlepel baking soda, en daarna 10 tot 15 druppels etherische olie toe te voegen, kun je zelf al je eigen tandpasta maken.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een duurzame tandenborstel te gebruiken. Tandenborstels worden doorgaans van plastic gemaakt en zijn hierdoor niet afbreekbaar. Wanneer je voor de natuurlijke verzorging een tandenborstel van bamboe gebruikt, heb je een passend alternatief die het milieu niet zal vervuilen.

Je eigen lippenbalsem maken

Bijna elke vrouw kan er haast niet zonder en misschien behoor je zelf tot deze groep mensen. Lippenbalsem is vaak een must om je lippen vochtig te houden. Ook lippenbalsem kun je zelf maken, door drie eetlepels plantaardige olie, een eetlepel bijenwas en een eetlepel plantaardige boter met elkaar te maken. Indien je graag een rode kleur lippenbalsem wil, kun je met alkanetwortel ervoor zorgen dat je een rode/roze kleur krijgt.

De juiste zonnebrandcrème om de natuur te beschermen

Met name in de zomer is het smeren van zonnebrandcrème een dagelijkse routine. Echter, in de meeste zonnebrandcrèmes zit een stof die het koraalrif aantast. Check daarom of er oxybenzone in je zonnebrandcrème zit. Door deze stof te vermijden kun je ervoor zorgen dat je de natuur niet beschadigd.

Recommended Posts