Het festivalseizoen is nu echt van start gegaan. Voor veel mensen een tijd waar ze al ongelooflijk lang naar uitkijken. Toch zijn er ook nog genoeg dames die eigenlijk nog nooit een echt festival hebben bezocht. Simpelweg omdat ze geen weet hebben van de verschillende festivals, het ze nog nooit eerder getrokken heeft om omdat ze misschien nooit iemand hadden om samen mee te gaan. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een festivalbezoekje biedt namelijk ongelooflijk veel voordelen. Je kunt er niet alleen veel nieuwe mensen ontmoeten, maar je kunt ook nog eens je favoriete artiesten ontmoeten of gewoon genieten van een dag vol gezelligheid, muziek en dansjes. Wat wil je nog meer? 

Heb jij nu eindelijk de knoop doorgehakt en staat je allereerste festivalbezoekje binnenkort op het programma? Dan kunnen we het ons heel goed voorstellen als je met vragen zit. Want waar moet je allemaal aan denken? Wat neem je mee? Wat trek je aan? In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rij. Zo ga je goed voorbereid op pad en hoef je enkel nog te genieten. 

Wat draag je naar een festival? 

Op zoek naar de juiste Festival outfit dames? Dan kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat het aanbod enorm groot is. Dat merk je ook vanzelf als je eenmaal op het festival komt. Je ziet mensen in allerlei verschillende outfits, stijlen en kleuren. Van dames die op een regenachtige dag in een minirok met croptop lopen tot dames die zich volledig bedekken – ongeacht de temperatuur. Het leuke van festivalbezoekers is dat eigenlijk niemand opkijkt van hoe je je kleedt. Je kunt je creativiteit volledig de vrije loop laten. Waar ze in het dagelijks leven misschien nog gek op zouden kijken van een bepaalde kleurencombinatie of een opvallende outfit, is dat op een festival nauwelijks het geval. Alles kan en alles mag. Of dat nu je glitterjurk van de afgelopen feestdagen is of een simpele cargobroek met een wijd shirt. Jij bepaalt!

Draag dus vooral iets waar jij je goed in voelt. Wel is het belangrijk dat het comfortabel en praktisch is. Houd dus de weersvoorspellingen goed in de gaten – draag waar nodig laagjes of extra bescherming in de vorm van een regencape of zonnehoed – en controleer of je voldoende bewegingsvrijheid in de door jou gekozen outfit hebt. 

Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee 

Het is nou eenmaal erg druk op een festival. Daardoor is het lastig om je spullen goed op te bergen en hier constant zicht op te hebben. Om te voorkomen dat je iets kwijtraakt, is het dan ook slim om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen. Dure persoonlijke spullen laat je dan ook liever thuis. Denk bijvoorbeeld aan dierbare sieraden of een dure zonnebril. Kies liever voor goedkopere alternatieven. Alternatieven waarvan het niet zo erg is als ze onverhoopt toch verloren raken in de menigte.

De dingen die je niet kan missen – denk aan je telefoon en pinpas – hou je constant bij de hand. Maak hier eventueel ook afspraken over met je vriendengroep, zodat jullie ook op elkaars spullen kunnen letten als dat nodig is. 

Recommended Posts