Er is niets zo fijn als na een drukke werkdag of tijdens een vrij weekend, tijd in de tuin door te brengen. Je geniet van de planten die in bloei staan. Of je luistert naar de vogels die tussen de struiken en in de bomen zitten. Om helemaal te kunnen ontspannen, is het belangrijk dat je een goede houding hebt. Daarvoor kun je een gemakkelijke tuinstoel kiezen. Maar waarom zou je niet voor een hangmat gaan?

Kies voor een ontspannen stijl in je tuin

Als je omgeving rust uitstraalt, kun je zelf ook gemakkelijker ontspannen. De stijl van de inrichting van je tuin draagt daar eveneens aan bij. Net als dat er verschillende interieurstijlen zijn, zo kun je ook in de tuin een bepaalde sfeer creëren door te kiezen voor een uniforme aankleding. Dit doe je door te werken met een specifieke houtsoort, bijvoorbeeld steigerhout. Dit pas je toe op je terras, maar ook bijvoorbeeld in de plantenbakken die je in de tuin maakt. Houd je van een meer strakke, moderne uitstraling? Dan gebruik je als basis een grijze leisteen. Hiermee leg je het tuinpad aan of je plaatst losse plantenbakken in deze kleur op je terras.

Geef je tuin een sfeervolle inrichting

Heb je eenmaal de basisstijl voor je tuin bepaald, dan wordt het tijd om over de details na te denken. Groene planten, die niet bloeien, zijn bijvoorbeeld heel zen. Hier past je eigen hangmat heel goed tussen. Zeker als je de ruimte hebt om deze hangmat tussen de bomen en struiken in een afgeschermd deel van de tuin te plaatsen. Vind je het mooi om je tuin vol te zetten met kleurrijke bloemen? Kijk dan naar planten met bloemen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook nog eens lekker ruiken. Lavendel of tijm geven een heerlijke geur. Als je in je hangmat ligt en deze bloemen ruikt, kun je nog extra ontspannen.

Kies een hangmat die bij je tuin past

Ook als je tuin niet zo groot is, kun je een hangmat plaatsen. Heb je geen stevige bomen waar je een hangmat aan vast kunt knopen? Dat is geen enkel probleem. Je kiest dan gewoon voor een hangmatstandaard. Deze plaats je op je terras of je zet de hangmat op een door jou gekozen plek in de tuin. Het voordeel van dit type hangmatten is, dat je de standaard kunt verplaatsen. Zo bepaal je zelf of je in de zon ligt of dat de hangmat volledig in de schaduw staat. Hierdoor kun je je zeker volledig ontspannen op een koel plekje in je tuin.

Recommended Posts