Gezond snoepen kan soms moeilijk zijn, vooral als je glutenvrij moet eten. Veel snoepsoorten bevatten namelijk gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in producten waar tarwe, spelt, rogge of gerst in zit. Het kan zijn dat je geen gluten mag eten omdat je allergisch bent of je eet minder gluten omdat het je je er beter door voelt.

Het is dan vaak lastig om lekker te snacken. Want ook als je een gluten allergie hebt of minder gluten eet, heb je soms ook zin in iets zoets. In deze blog geven we vijf tips voor het maken van gezondere snoepkeuzes zodat je weer kunt genieten van de lekkere dingen in het leven!

Kies voor vers fruit

Er zijn oneindig veel soorten fruit. Wanneer je zin hebt in een nieuwe smaak die je ook als glutenvrij persoon kunt eten dan is fruit een gezonde en leuke optie! Fruit is ook een geweldige manier om zoetigheid binnen te krijgen zonder toegevoegde suikers. Kies voor vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, mango, en bananen. Of probeer eens wat nieuws zoals, dragon fruit of papaja. Het is van nature glutenvrij en zit vol met voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam.

Probeer gluten vrije snoep

Er zijn steeds meer merken die glutenvrij snoep op de markt brengen. Bij Candyonline vind je veel verschillende soorten glutenvrij snoep, zodat je smaakpapillen nooit verveeld raken! Glutenvrij snoep is gemaakt zonder tarwe, gerst of rogge en is dus veilig om te eten als je glutenvrij moet eten. Probeer bijvoorbeeld glutenvrije drop of gummies als je zin hebt in iets zoets.

Ga voor pure chocolade

Als je echt zin hebt in chocolade, kies dan voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte. Pure chocolade bevat minder suiker en meer antioxidanten dan melkchocolade. Let er wel op dat je pure chocolade kiest die glutenvrij is.

Maak zelf gezonde snacks

Maak zelf gezonde snacks, zoals energierepen, die je gemakkelijk mee kunt nemen voor onderweg. Er zijn veel glutenvrije recepten te vinden op het internet, en je kunt zelf de ingrediënten kiezen die je lekker vindt. Zo kun je bijvoorbeeld noten, zaden en gedroogd fruit gebruiken om een lekkere snack te maken.

Kies voor popcorn

Popcorn is een lekkere snack die ook nog eens gezond kan zijn als je het op de juiste manier bereidt. Kies voor ongezoete popcorn en maak het zonder olie of boter. Je kunt het op smaak brengen met bijvoorbeeld kruiden of een klein beetje zout. Zo heb je een glutenvrije snack die laag in calorieën is.

Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat je met mate snoep moet eten. Maar dat betekent niet dat je jezelf helemaal hoeft te ontzeggen van iets zoets en lekkers! Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel glutenvrije snoep opties beschikbaar die minstens zo lekker zijn als de gewone varianten.

En met een beetje creativiteit kun je ook nog eens zelf de heerlijkste, gezonde en glutenvrije snacks maken met ingrediënten zoals noten, zaden en pure chocolade. Kortom, laat je niet tegenhouden door die glutenvrije dieetrestricties en snoep er lekker op los!

Recommended Posts