Je wilt natuurlijk je gas- en energierekening zo laag mogelijk houden. Daarom doet iedereen er alles aan om het huis goed te isoleren. Zo ook heb je tegenwoordig isolerend raamfolie. Alleen nu is het natuurlijk de vraag of dit ook echt werkt. Het antwoord hierop is ja. Isolerend raamfolie houdt namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Hierdoor neemt de tocht die van je ramen afkomt een heel stuk af. Als je alle isolatie bij elkaar optelt is dat natuurlijk een grote win. Veel huizen bevatten namelijk grote ramen waar veel warmte door verlopen kan gaan. Isolerend raamfolie zal hier daarom zeker een grote bijdrage aan hebben.

Hoe breng je raamfolie aan?

Het aanbrengen van raamfolie is vrij simpel alleen wel een klus waar je de aandacht bij moet houden. Lees altijd goed de instructies door voordat je begint met plakken. Zo weet je namelijk precies welke stap wanneer volgt. Hierdoor kun je niet per ongeluk een fout maken die niet meer op te lossen is. De stappen voor het plakken van raamfolie zijn als volgt:

  1. Je begint met het raamfolie wat je wilt gaan plakken opmeten en afsnijden.
  2. Als je dat hebt gedaan is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. Je kunt dit gemakkelijk schoonmaken met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee zorg je dat al het stof en vet van het raam af is. Hierdoor zal het folie mooier op het raam geplakt zitten.
  3. Als het raam helemaal schoon is spray je het raam nat met een plantenspuit. Vervolgens haal je een deel van de beschermlaag los. Je begint met plakken in een hoek en gaat zo steeds verder. Hierdoor komt het raamfolie mooi op het raam te zitten.
  4. Zodra het raamfolie mooi op het raam zit kun je het water eronder vandaan halen. Dit kan gemakkelijk met behulp van een rakel. Begin in het midden en veeg naar de zijkanten toe. Leg wel wat handdoeken eronder want er komt aardig wat water vrij.
  5. Als je bovenstaande allemaal hebt voltooid kun je genieten van je raamfolie!

Welke soorten heb je nog meer?

Er bestaan natuurlijk veel meer soorten dan alleen isolerend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduisterend, zonwerend en anti inkijk. Verduisterende raamfolie zorgt ervoor dat je een kamer helemaal donker kunt maken. Dit is aan te raden om in de slaapkamer te gebruiken. De aanmaak van het slaaphormoon melatonine start namelijk pas als het helemaal donker is. Dan is het goed om dit hiermee te creëren. Hierdoor verbetert je slaapkwaliteit wat weer bijdraagt aan je algehele gezondheid. Dan heb je ook nog zonwerend raamfolie. Deze zorgt er in de zomer voor dat de temperatuur niet zo hard stijgt in huis. Dat is erg prettig want in de zomer kan het heel erg heet worden. Als laatste dan nog de optie anti inkijk. Deze zorgt voor meer privacy in huis. Dat is erg prettig gezien je niet altijd bekeken wil worden, of het gevoel hebt bekeken te worden, als je binnen zit. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal opties waar je raamfolie voor kunt gebruiken. Alleen dan wordt het wel een hele lange blog!

Recommended Posts