Het komt tegenwoordig steeds vaker voor: gezinnen met jonge kinderen die massaal op wandelvakantie gaan. Begrijpelijk, want voor velen is er niets fijner dan lekker met het hele gezin middenin de natuur bivakkeren. Je komt er met elkaar helemaal tot rust, terwijl je toch ook actief bezig bent doordat je wandelingen maakt die je langs het mooiste natuurschoon voeren.

Meerdere dagen genieten van huttentocht

Met een huttentocht kinderen kennis laten maken met de natuur en al haar weelde: dat is een prima idee voor een volgende vakantie. Een echte wandelvakantie welteverstaan, waarvan het hele gezin zal genieten. Bijvoorbeeld van een meerdaagse huttentocht in de Catalaanse Pyreneeën, de Carros de Foc. Je loopt in vijf tot zeven dagen tijd een afstand van in totaal 55 kilometer. Geheel op je eigen tempo, dus ideaal ook voor de kinderen. Wil je wat meer leiding tijdens je wandelvakantie, dan is het een optie om te kiezen voor een wandeling met een gids. Zo hoef je niet steeds zelf op te letten welk pad je nu weer moet nemen, maar krijg je begeleiding tijdens het wandelen. Zodat jij je kunt richten op het natuurplezier van de kinderen en op jezelf. Prettige bijkomstigheid is dat je ook nog eens wat opsteekt over het gebied waarin je wandelt. De natuur is namelijk overal weer anders als je een huttentocht maakt.

Ontspannen in een berghut

De kinderen zullen ook zeker genieten van de diverse berghutten waar je onderweg kunt verblijven voor een overnachting. Overdag wandel je heerlijk in het nationale park en ’s avonds rust je uit in een aangename berghut. Ze hebben allemaal hun eigen charme en karakter.

Leuk voor jonge kinderen: de kinderversie
Speciaal voor kinderen tot tien jaar is er een kids-versie van de route. Ze hoeven als ze dat willen niet de hele route te lopen, maar binnen twee jaar moeten ze wel alle berghutten hebben bezocht. Zij krijgen dan een boek, ‘Tina a la Carros de Foc’, helemaal over de bergsport en alles dat daarbij komt kijken. Een extra dimensie voor de jonge natuurliefhebber. Dat maakt een wandelvakantie met het hele gezin nog leuker!

Recommended Posts