Het is misschien een langgekoesterde droom: elektrische zonwering. Dit is niet alleen enorm gemakkelijk maar heeft daarnaast ook heel veel andere voordelen. En tegenwoordig is het heel goed mogelijk om elektrische zonwering aan te schaffen. Een zonnescherm kopen die je van een afstand kunt bedienen. Er zijn ook systemen waarbij de zonwering automatisch sluit bijvoorbeeld door de beschermingsfunctie tegen regen. Maar waar moet je op letten de aanschaf van elektrische zonwering? Hier vind je de aandachtspunten op een rij:

1: Profiteren van isolatie in je woning

Wat wil je met de elektrische zonwering? Wil je bijvoorbeeld ook profiteren van voordelen die alles te maken hebben met de isolatie van je woning? Je kunt ook elektrische zonwering aanschaffen die zich hierop richt. Zo kun je ervoor zorgen dat een zonnescherm automatisch aangaat wanneer de zon op het huis staat en je zelf niet thuis bent. Zo kom je niet thuis in een warme woning maar blijft het allemaal lekker koel. Goede elektrische zonwering houdt in de winter ook de warmte in het huis vast.

2: Zonnescherm kopen? Kijk naar je smaak

Natuurlijk is het ook een kwestie van smaak. Zo kun je onder andere kiezen voor strakke zonneschermen of juist luxe markiezen. Er zijn heel veel soorten elektrische zonwering beschikbaar. Het is vooral belangrijk om van te voren te weten wat je smaak is en waar je naar op zoek bent. Het moet tenslotte wel goed in je woning passen.

3: Binnen of buiten?

Een ander aandachtspunt is de plaatsing van de zonwering. Wil je raambekleding voor binnen of voor buiten kopen? Voor beide is een elektronische oplossing mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld voor elektrisch te bedienen lamellen voor binnen kiezen of juist elektrische markiezen voor buiten. Een screen aan de buitenkant van het raam is daarnaast ook een goede en populaire optie.

4: De voor- en nadelen doornemen

Tot slot is het ook belangrijk om de voor- en nadelen van elektrische zonwering mee te nemen in je besluit. Er zijn veel voordelen, zoals het eenvoudige gebruik, de snelle creatie van schaduw, de mogelijkheid tot isolatie  en de lange levensduur. Toch moet je ook rekening houden met eventuele mindere punten. Zo zijn elektrische markiezen bijvoorbeeld een stukje duurder dan normale zonwering en is er altijd een kans dat de motor van de zonwering het begeeft. Het is dus aan jou om te concluderen wat voor jou de beste keuze is.

Recommended Posts