Heb je al wel eens vijf minuten naast een dimknop gestaan en hier continu aan gedraaid? Links, rechts, links, rechts. Uit, aan, uit, aan. Ja, je bent een disco aan het creëren. Het is super slecht voor de lamp zelf, maar jij maakt er wel een feestje van. Super leuk die LED dimmers, maar wat zijn precies de voordelen van deze dimbare LED verlichting? We hebben de grootste drie voorbeelden op een rijtje gezet!

               Voordeel 1

Het grootste voordeel van dimbare LED verlichting is dat het enorm veel energie bespaart. Vooral in de huidige tijden willen we zoveel mogelijk besparen op kosten, ook als het gaat om energiekosten. Omdat je de lampen op een lage stand kan zetten, bespaart het meer energie dan wanneer je hem op de felste stand zet. Bij een normale lamp die niet dimbaar is, loop je tegen het probleem aan dat deze altijd fel schijnt en dus altijd energie vreet.


Daarnaast hebben de lampen ook een langere levensduur. Omdat ze minder energie vreten kunnen ze dus ook langer mee. Omdat ze langer mee gaan, hoef je ze dus ook minder vaak te vervangen, wat weer zorgt voor minder kosten. Een win-win situatie dus!

               Voordeel 2

Je kunt zelf de sfeer bepalen met LED dimmers. Heb je vrienden over de vloer en hebben jullie een spelletjesavond gepland? Dan wil je natuurlijk wel kunnen zien welke kaarten of fiches je op tafel hebt liggen. Op dat moment kun je ervoor kiezen om de dimbare LED verlichting extra fel te zetten. Dit hoeft natuurlijk niet de volle honderd procent, want geloof me, dat is echt fel, maar het kan wel feller dan normaal.

Of wil je juist helemaal het tegenovergestelde? Staat er een filmavondje op de planning? Dan wil je natuurlijk dat lampen zo goed als uit zijn, zodat je je woonkamer om kan toveren tot een bioscoop. Dan kun je de dimbare LED verlichting juist dimmen. Je hoeft ze niet helemaal uit te zetten, omdat je graag wel wilt zien waar je loopt wanneer je popcorn en cola pakt, maar je wil wel een bioscoop sfeertje creëren. Wat je ook aan het doen bent, pas je licht erop aan!

               Voordeel 3

Je kunt de lampen zover mogelijk dimmen als jij wil. Als je naar ander dimbaar licht kijkt, kun je het licht niet helemaal tot weinig licht dimmen. Vaak zit er veel verschil tussen het licht helemaal uit en de laagste stand van de dimmer. Het voordeel van LED dimmers is dat deze wel echt dimmen totdat de lamp uitgaat. Het verschil tussen de lamp uit en het licht helemaal gedempt hebben is nihil.

Benieuwd wat voor soorten dimmers er nu allemaal zijn? Neem dan snel een kijkje op Ledlichtstunter en schaf je LED dimmers aan!

Recommended Posts