Van je eigen kinderen weet je meestal wel wat ze graag willen hebben voor hun verjaardag. Ze hebben het er al weken over en je kent ze natuurlijk goed genoeg om te kunnen inschatten wat ze leuk vinden. Maar wanneer een van hun vriendjes of vriendinnetjes jarig is kan de keuze iets lastiger zijn. Of wat als je neefje of nichtje jarig is? Zeker wanneer je zelf geen kinderen hebt en dus geen flauw idee hebt wat voor speelgoed nu populair is. Wij hebben een aantal cadeautips voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Ondanks dat het een vrij grote leeftijdsgroep is en kinderen van 5 aardig kunnen verschillen van kinderen die 10 worden, kan er ook verschil zitten in twee kinderen met dezelfde leeftijd. Maar met deze tips zijn er genoeg opties voor elk kind binnen de leeftijdsgroep.

Lego

– Knikkerbaan: Een knikkerbaan van Hubelino kun je combineren met allerlei LEGO sets. Zo kunnen kinderen een bouwwerk maken en hier een grote knikkerbaan doorheen laten gaan. Voor de kleinere kinderen is er ook een DUPLO versie.

– LEGO Friends: Van LEGO Friends zijn ontzettend veel soorten. Zo zit er voor elk kind wel een leuke set bij. De sets zijn er in verschillende groottes die je met elkaar kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ambulance set en een ziekenhuis set. Zo kunnen kinderen een heel dorp in elkaar zetten en uren lang verschillende verhalen bedenken en spelen. Bij Top1Toys vind je een ruim assortiment van LEGO Friends en zul je zeker een leuke set vinden voor de jarige job of jet!

Knutselen

– Strijkkralen: Strijkkralen zijn kralen gemaakt van plastic die je naast elkaar op een mal legt. Hiermee kun je oneindig veel mooie creaties maken. Wanneer de kralen op de juiste plek liggen, kun je met een strijkijzer de kralen aan elkaar smelten. Je kunt met deze kralen bijvoorbeeld een verjaardagsslinger maken of kleine figuurtjes in een armbandje rijgen.

– Vriendenboekje met accessoires: Vriendenboekjes zijn erg leuk om in te vullen en over een aantal jaar weer te bekijken. Kinderen kunnen hier heel creatief met stickers en stiften een kunstwerk van maken en hun klasgenootjes beter leren kennen.

Buiten op pad

– Fietsverlichting: Veel kinderen krijgen voor hun verjaardag een nieuwe fiets. Dan is het leuk om hier een coole accessoire aan toe te voegen zoals fietsverlichting, we hebben het natuurlijk niet over de normale verlichting! Wij hebben het over gekleurde lampjes voor in de spaken van de fiets die de nieuwe fiets extra bijzonder maken.

– Pennyboard of skeelers: Op een pennyboard of skeelers kunnen kinderen heel veel leren terwijl ze lekker buiten actief bezig zijn. Een pennyboard is een klein soort skateboard die van plastic gemaakt is. Met de grote wielen van een pennyboard kunnen kinderen gemakkelijk op fietspaden oefenen om snelheid te maken en te stoppen. Hetzelfde geldt voor skeelers, hiermee kunnen kinderen leuk samen op pad in de buurt en elkaar uitdagen voor een race of een speurtocht uitzetten.

Recommended Posts