Voor sommige tieners weet je meteen wat je voor ze kan kopen, voor anderen kan het nog best een uitdaging zijn om een passend cadeau te vinden. Je wil het niet te duur maken maar toch wil je wel dat ze het leuk gaan vinden. Hier een aantal cadeautips:

Handtas

Tassen zijn alles voor veel meiden, iedereen kan er wel 1 gebruiken. Al is het een kleine tas om mee te nemen naar een feestje, concert of festival om even wat make up in te hebben, wat geld en een telefoon, misschien nog wat oordopjes. Of denk aan handige handtassen voor school, op de scholen zijn ze al niet meer weg te denken en ook op straat kom je ze veel tegen.

Portemonnee

Je hebt tegenwoordig veel verschillende portemonnees. Waar ze vroeger vooral gericht waren op het bewaren van cash geld, zie je dat ze tegenwoordig meer gericht zijn op het bewaren van je pasjes en bonnetjes. Het formaat is dan ook een factor om rekening mee te houden. Een te grote portemonee is niet handig als je naar een feestje gaat, op stap gaat of een keer gaat shoppen. Met zulke uitjes heb je het liefste een klein handtasje waar de portemonnee in past. Wat dan handig zou zijn is een pasjeshouder voor heren en dames. Daar kunnen ze hun bankpas, ID, OV en eventueel het rijbewijs  in kwijt. Dan hoef je niet diehele portemonnee mee te slepen.

Elektronica

De tieners van tegenwoordig kunnen niet meer zonder electronica en gadgets. Denk dan aan bluetooth speakers, noise cancelling koptelefoon, bluetooth oortjes, laptops, tablets, smartwatches en natuurlijk de smartphones. Zoek je een leuk cadeau dan zijn gadgets zeker een goede keuze. Veel tieners houden van muziek en luisteren het liefste de hele dag naar muziek, maar ook podcasts en andere video’s zijn altijd erg aantrekkelijk maar daar heb je wel de juiste technologie voor nodig.

Boeken

Boeken beginnen meer en meer populair te worden onder tieners. Leuke romantische boeken over prille liefde om bij weg te zwijmelen. Een goede fantasie thriller van Sarah J Maas die je helemaal meeslept door een geweldige fantasie wereld waar je moeilijk weer uitkomt. Boeken vol cliffhangers of juist een boek die iets lichter is en je wat makkelijker weer bij weg kan stappen. Een boek over spirituele dingen zoals edelstenen of sterrenbeelden. Misschien een boek over koken of bakken als je tiener daar veel interesse in heeft. Het is er allemaal.

Creatiefs

Heb je een tiener die een creatieve passie heeft dan is het bedenken en het halen van een cadeau al een stukje makkelijker, dan kom je al heel ver met een nieuw schetsboek om meer tekeningen in te maken of een nieuwe set teken potloden. Of denk aan die fotografie passie, kijk samen met haar naar een mogelijke nieuwe lens of een nieuwe camera. Een nieuw instrument of iets voor een instrument dat ze speelt. Er is genoeg te vinden

Decoratie voor de slaapkamer

Snuisterijen om de  slaapkamer of straks studentenkamer wat extra kleur en gezelligheid te geven zijn altijd een goed idee. Denk aan wat leuke foto lijsten voor aan de muur, of een paar lekkere zachte dekentjes. Leuke mokken of leuke plantjes. Een paar kussentjes met nog wat leuke kaarsen er bij.

Recommended Posts