Sommige mensen vinden ze mooi, weer anderen verafschuwen ze; rimpels. De een vindt het bijvoorbeeld een mooi proces waardoor kan worden gezien dat ‘iemand heeft geleefd’, en bijvoorbeeld veel lol heeft gehad wanneer het om lachrimpels gaat. De ander vindt rimpels juist afschuwelijk en een teken van ouder worden; iets wat eigenlijk maar weinig mensen willen. Gelukkig is er voor deze laatste categorie mensen een fijne oplossing; het gebruik van botox tegen rimpels! Maar wat is botox nou eigenlijk, hoe werkt het en waar kan het voor worden gebruikt? We geven je graag een kijkje achter de schermen; lees met ons mee!

Wat is botox?

Botox staat eigenlijk voor Botuline Toxine. Het is een natuurlijk eiwit met als eigenschap het verminderen van de werking van de beweging van een spier. Rimpels, die ontstaan door het veelvuldig aanspannen van bijvoorbeeld gezichtsspieren, kunnen hierdoor tijdelijk worden ‘verdoofd’. Het natuurlijke eiwit wordt ingebracht door een injectie, en hierdoor kunnen de spieren die worden aangeraakt tijdelijk ontspannen. Hierdoor worden de rimpels minder zichtbaar en in sommige gevallen verdwijnen de rimpels zelfs.

Een botoxbehandeling duurt over het algemeen maar erg kort; 15 tot 30 minuten. Hierdoor wordt het ook wel een ‘lunchafspraak’ genoemd; in principe zou je botox kunnen laten injecteren tijdens je lunchpauze zonder dat iemand er erg in heeft! Het effect van botox houdt meestal enkele maanden aan; wanneer de spieren langzaamaan weer wat actiever worden, zullen de rimpels ook weer verschijnen.

Botox in het gezicht; waarvoor kan je het gebruiken?

Botox kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende rimpels. Vaak kiezen vrouwen en mannen ervoor botox te kiezen om de rimpels in hun voorhoofd te verminderen. Deze rimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Het gebruik van botox wordt ook ingezet om de fronslijnen, die ontstaan door fronsen, minder zichtbaar te laten maken. Wanneer je een flinke lachebek bent (wat goed is!), kan het zijn dat er kraaienpootjes rond de ogen ontstaan. Botox wordt vaak gebruikt om deze rimpels minder te verminderen.

Botox op andere manieren; wist je dat…?

Wist je dat botox ook voor andere (meer medische) zaken kan worden ingezet? Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die veel last ervaren van overmatig zweten; door botox te gebruiken zal het transpireren minderen.

Botox kan ook worden ingezet om kaakklemmen tegen te gaan; door de spierverslappende werking van de botox zullen de kaken minder klemmen en de pijn dus verminderen!

Recommended Posts