Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel verschillende woonstijlen. Ieder huis dat je tegenkomt heeft zijn eigen interieur stijl. Wanneer we een huis binnenstappen kunnen we dan ook meteen de woonsmaak van de bewoner aflezen. Hartstikke leuk natuurlijk! Ben jij er al uit welke interieur stijl jij gaat toepassen na bij home make-over? Het kan door al die verschillende woonstijlen echt een doolhof aan keuzes zijn die je moet maken. Gelukkig zijn er wel een aantal basis principes die ten grondslag liggen aan de verschillende woonstijlen. In deze blog brengen wij die basis principes voor jou in kaart.

Een Scandinavisch interieur

Een woonstijl die we sinds de laatste jaren steeds meer zijn gaan zien, en die we de komende jaren nog vaker tegen gaan komen is de Scandinavische woonstijl. Deze populaire stijl kenmerkt zich door het lichte kleurgebruik, veel daglicht en natuurlijke materialen. Door deze natuurlijke factoren ogen deze interieurs dan ook rustig en sereen. Dit past perfect bij het motto van het Scandinavische interieur, deze houdt namelijk in dat je in alle positiviteit moet kunnen ontspannen. Dit lichte kleurgebruik heeft voornamelijk te maken met de vele donkere dagen waar Scandinavische landen tellen.

Minimalistische stijl

Zoals de naam al zegt is het motto van de minimalistische interieur stijl, het toepassen van minimalisme. Dit houdt in het simpel en strak houden van het interieur. Je bent vast wel bekend met de uitspraak ‘less is more’. Dit is dan ook de lijfspreuk van een minimalistische woonstijl. Functionaliteit is hier belangrijker dan de decoratieve waarde. Bij deze stijl moet je denken aan een kleurenpalet met een aantal basiskleuren, strakke lijnen en niet te veel poespas. De meubels moeten vooral voor zichzelf spreken. Dat bekent niet dat jouw interieur sfeerloos moet zijn. Het gaat om het vinden van de juiste balans.

Lekker landelijk

Ben je fan rustiek? Dan is er een grote kans dat je de landelijke interieur stijl helemaal fantastisch vindt. Deze stijl wordt gekenmerkt door de warme en knusse sfeer. Deze warmte en knusheid wordt veroorzaakt door het gebruiken van warme materialen en neutrale kleuren. Er worden veel houten elementen in verwerkt. In deze interieur stijl zullen bijvoorbeeld houten shutters ook prachtig staan. Decoreren doe je in de landelijke stijl met zachte kussen en comfortabele banken. Ook het plaatsen en branden van kaarsen zijn een echte sfeermaker hier. In een landelijk huis kom je altijd heerlijk thuis.

Recommended Posts